Blog

 
Elke liefde is uniek. Dit stel liet me dit nog een keer goed inzien. Gabriël is Nederlands, Nuy Vietnamees. Toch is de taal voor hen geen barrière, ze zijn heerlijk verliefd. Op 10 juli 2018 trouwden zij in het gemeentehuis in Sliedrecht. Geen grote bruiloft, maar een lieflijke, intieme trouwerij waar de liefde centraal stond. Ik was erbij en legde het vast.
 
Om 9:00 uur was ik aanwezig op het gemeentehuis, zoals altijd veels te vroeg. Om 9:20 kwam het bruidspaar aangereden, samen met de stoet aan getuigen erachteraan. Na een korte kennismaking werden we doorgeleid naar de trouwkamer in het gemeentehuis. Een basic kamer met prachtige beelden van Sliedrecht op de achtergrond. Gabri & Nuy gaven elkaar op een lieve manier het ja-woord. Daarna liepen we naar De Singel, waar we portretten maakten van het bruidspaar, de familie en getuigen. 

Nuy en haar zoon komen uit Thailand en gaan hier hun bruiloft nog een keer opnieuw vieren. Gabri vertelde me hoe het er daar aan toe gaat en het klinkt als een sprookje. Muziek, kledendracht en een heel groot feest. Ik wens ze in ieder geval heel veel geluk en plezier. Zowel in Nederland, als in Thailand.