Blog

Misschien blijkt het al een beetje uit mijn website zelf; ik hou van kleur. En niet zo’n beetje ook. Ik draag rode broeken, roze schoenen en rij in een gele auto. Mijn cameratas is blauw, mijn prullenbak blauw en mijn merk is volledig gebaseerd op paars. Ik leef voor kleur. Dat blijkt ook uit mijn fotografiestijl, waar kleur en contrast centraal staat. Benieuwd hoe ik dit doe? Lees dan verder!
 
Achtergrond
Studiofotografie is niet echt mijn ding. Voor bepaalde soorten foto’s is het sterker, maar over het algemeen fotografeer ik het liefst op locatie. Stad of natuur maakt dan niet uit. Zodra ik met een klant op stap ben om mooie beelden te schieten, loop ik automatisch op settings af waar veel kleur is. Juist deze achtergronden geven foto’s pit en levendigheid, twee kenmerken waar ik gek op ben.
 

De linkerfoto is gemaakt in Sliedrecht. Model Dana en ik liepen op een heerlijke lentedag een rondje in het dorp en kwamen de paarse muur tegen. En oh man, wat deed die muur het goed. Juist die kleine touch van kleur gaf de foto een heel andere feel.

De middelste foto lijkt gemaakt in een prachtige weide op de veluwe. Niets is minder waar, we waren gewoon op een grasveld naast de snelweg in Hardinxveld-Giessendam! Het geel en groen brengt de foto tot leven, op een heel andere manier dan bij Dana. Voor dit soort foto’s moeten we nu naar buiten, de lente is eindelijk begonnen!

De rechter foto maakte ik op de kermis in Alblasserdam. Mocht je op zoek zijn naar een kleurrijke achtergrond, is de kermis dé plek. Wauw, wat een geweldige setting was dat. Op eigenlijk elke plek maakten we wel een sterke foto, prachtig. Natuurlijk hielp het prachtige gezicht van model Katja ook goed mee! 

Kledingkeuze
Zodra een klant een fotoshoot bij mij heeft geboekt, gaat één van de eerste vragen vaak over kleding; “Wat moet ik aan?”. Het hangt natuurlijk een beetje af van de sfeer die je wilt, maar meestal geef ik het advies om kleur te dragen. Niet volledig wit, niet volledig zwart. Blauw, roze en rood doen het bijvoorbeeld altijd goed. Het springt eruit, zonder je weg te laten vallen!

Seizoen
Natuurlijk is de hoeveelheid kleur in een foto redelijk seizoensgebonden. In de winter is alles kaal en wat grauwer, terwijl in de zomer alles heel groen is aan een (als het goed is) lichtblauwe hemel. Het mooiste seizoen is de lente. Alles komt in bloei en de settings krijgen de mooiste kleuren. 

Heb je altijd al getwijfeld om een fotoshoot te doen? Doe het dan nu! Voor je het weet zijn alle bloemen en zon weer weg.