Blog

Toen Angela de Baat Fotografie een jaar bestond, hield ik een winactie op mijn Facebookpagina. Deelnemers konden een fotoshoot of reportage naar keuze winnen als ze een creatieve reactie achterlieten. Wendy Jongepier liet me hard lachen met haar reactie, dus zij won. Inmiddels zijn we drie maanden verder en heeft Wendy haar prijs in beslag genomen; een gezinsreportage met haar baby van acht weken. Het werd lifestyle fotografie, echte emoties en settings, geschoten in eigen omgeving in Sliedrecht. Als fotografe werd ik hier heel blij van. Smelt je met me mee?
 
Wendy vroeg om een reportage van het ochtendritueel van Vera. Van wakker worden tot het flesje geven en kroelen met broer Joep, gewoon in hun eigen huis in Sliedrecht. Het duurde langer dan verwacht, want Vera had absoluut geen zin om wakker te worden, maar uiteindelijk deed ze haar ogen open. Lijkt mij nogal vreemd om direct een camera op je gezicht te hebben gericht, maar ze vond het helemaal prima. Vanaf toen was er alleen nog maar liefde voor mijn lens. Zowel van vader en moeder als van de grote broer. Heel bijzonder.

Een reportage als deze is ontzettend waardevol. De foto’s zijn veelal niet geposeerd en geven de echtheid van een gezin op een mooie manier weer. Een herinnering in 20 foto’s om nooit te vergeten.