Blog

Zondagavond, Wijk Aan Zee, zonsondergang. Drie kernwoorden die de portretshoot met Jantine beschreven. Rond 19:30 kwam ik aan in de mooie kustplaats waar Jantine me opwachtte. Na een korte kennismaking en het doorbespreken van haar wensen, gingen we aan de slag. Jantine heeft een populair Instagram-account en is bezig met het opzetten van haar eigen website. We combineerden daarom geposeerde portretjes met sfeerfoto’s, een mooie balans!

De eerste paar foto’s zijn altijd inkomertjes. Even wennen aan de camera en aan mij (ik word altijd érg enthousiast..). Jantine had mijn persoonlijkheid snel door en deed gezellig mee. Toen we ook nog een doggo tegenkwamen, was het ijs al helemaal gebroken. Tijd voor het echte werk!
 
 

Tip voor shoots op het strand: neem iets gekleurds, lang en flodderigs mee. Denk aan een jumpsuit, maxijurk of een overslagjurk zoals Jantine had. Met wat dansjes en het juiste licht zijn de foto’s direct een hit. Vooral die dansjes zorgen voor de meest spontane foto’s en dat is het doel!

Wijk aan Zee heeft prachtige strandhuisjes midden op het strand staan, dus dit was natuurlijk de volgende serie. Toen we erlangs liepen, zagen we dat er twee rijen waren aan huisjes. Deze foto’s zijn genomen bij de achterste rij. Er was schaduw waardoor het lekker koel was, maar de zon piepte tussen de huisjes door. Deze sfeerbeelden geven toch wel echt een zomerse vibe!

Eén huisje verder vonden we een surfplank onder de steigers. Onze Pinterest-harten begonnen te kloppen. Misschien een beetje aso, maar we pakten de plank voorzichtig op en schoten bovenstaande foto’s. Alles voor de gram, toch? Na de serie legden we de plank weer netjes terug waar hij hoorde. En oh, wat ben ik verliefd op de resultaten!

De achterkant van de huisjes hadden we nu wel gezien, terug naar de zon! Toen ik deze gele deuren spotte, moest ik hier foto’s maken. Dat er ook nog een gekleurde vitrage voorhing, maakte het geheel nog beter. Zomerse, vrolijke foto’s gegarandeerd!

Het was 21:30 en de zon was bijna onder. Dit was voor ons het signaal om de zee in te gaan. De bikini kwam tevoorschijn en de zon gaf een prachtig licht op het water. Het gevoel dat we hadden probeerde ik zoveel mogelijk terug te laten komen in de foto’s. Ontspannen, vrij en licht. Aardig gelukt toch?

De avond was heerlijk en met de resultaten zijn we allebei heel tevreden. Dat je zelfs op het strand zoveel settings hebt, verbaasde me enigszins. Wijk aan Zee is echt een toplocatie! Beetje jammer dat het meer dan een uur rijden is, maar dat heb ik ervoor over.

Liefs, Angela