Blog

De eerste keer de grens over voor een bruiloft! Oke, Kalmthout ligt maar een uurtje over de grens, maar toch. Mitchell & Liesbeth vonden mij op The Perfect Wedding en na een kennismakingsgesprek werd ik geboekt. Op 25 mei was het dan zover; om 5:30 stond ik naast mijn bed en reed ik in anderhalf uur naar deze bruiloft in Kalmthout. En wat was hij bijzonder, wauw!

Een druilerig ochtendje

In de auto werd ik al een beetje bang van de hoosbuien, maar volgens de moeder van de bruid zou alles goed komen in de middag. Normaal is regen geen drama, maar dit paar had de hele receptie in de achtertuin gepland. Binnen zou het wel heel erg proppen worden. Deze spanning was goed te voelen tijdens het klaarmaken van Liesbeth. Mama hielp met aankleden terwijl de rest van de familie het huis op orde maakte. Bij deze foto’s gaf de regen juist wel een mooi sfeertje. Spannend, opbouwend en cosy.

Trouwringen - Getting ready bruidsfotografie Kalmthout BelgieGetting ready bruidsfotografie Kalmthout BelgieGetting ready bruidsfotografie Kalmthout BelgieFirst look foto bruidsfotografie Kalmthout Belgie Getting ready bruidsfotografie Kalmthout Belgie

Trouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout

Mama kreeg gelijk. We liepen de 100 meter naar het gemeentehuis nog onder een paraplu, maar daar aangekomen begonnen de wolken door te breken. Daar konden we tijdens de receptie goed van gaan genieten, maar eerst de trouwceremonie. Liesbeth werd weggeven door haar vader en ze maakten de ceremonie persoonlijk en intiem met hun eigen geloften. Hier ben ik groot fan van en mijn hart maakt altijd een sprongetje als ik de woorden hoor. Het maakt een (meestal) vrij saaie ceremonie uniek.

Mitchell maakte het nog even extra bijzonder na de ceremonie. Hij werkt bij de Vlaamse politie en hier wordt bij speciale gelegenheden wel eens een sabelceremonie gedaan. Achter Liesbeths rug om had hij het korps opgetrommeld om deze ceremonie speciaal voor hen te doen. Mét goeie afsluiter, want ze moesten kussen om erdoor te mogen. Ik stond te springen van geluk, dit is toch heerlijk romantisch?

Trouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieTrouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieTrouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieTrouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieTrouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwceremonie in gemeentehuis Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieSabelceremonie Vlaamse politie in Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieSabelceremonie Vlaamse politie in Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat FotografieSabelceremonie Vlaamse politie in Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Sabelceremonie Vlaamse politie in Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie

Receptie in de achtertuin

Als je zo’n groot huis hebt als zij, kun je daar prima een bruiloftsreceptie in houden voor 50 man. Zeker in de warme mei-lucht zonder regen! Er werd geluncht, gedronken en vers schepijs gegeten. De familie van Liesbeth was een geweldige kok die graag de hapjes maakte voor alle daggasten, respect hoor! Verder dan een toastje met eiersalade zou ik niet komen.

Trouwreceptie Kalmthout België - bruidsfotografie Angela de Baat fotografieTrouwreceptie Kalmthout België - bruidsfotografie Angela de Baat fotografieTrouwreceptie Kalmthout België - bruidsfotografie Angela de Baat fotografie Trouwreceptie Kalmthout België - bruidsfotografie Angela de Baat fotografieTrouwreceptie Kalmthout België - bruidsfotografie Angela de Baat fotografie

Huwelijksreportage Arboretum Kalmthout

Nadat de buiken weer vol waren, vertrokken we naar een prachtig tuincentrum; het Arboretum in Kalmthout. Blijkbaar een populaire locatie, want er liep nog een bruidspaar, haha! Grote vlaktes, schattige nisjes en kleurige bloemen waren overal. We liepen er op ons gemak doorheen en genoten van de zon die nu volop scheen. Het was echt even een moment rust tussen alle hectiek. Die rust was ook goed zichtbaar bij Mitchell & Liesbeth, op de foto’s is niks anders te zien dan liefde. Zo mooi.

Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfoto's huwelijksreportage Arboretum Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie

Trouwfeest in Strijboshof Kalmthout

Na deze rust barstte de gekte los. De ruim 100 avondgasten kwamen aan in de trouwzaal van Strijboshof Kalmthout waar het trouwfeest zou plaatsvinden. Hier werd ook de BBQ gedaan, alle avondgasten aten mee. Voor mij heel bijzonder, meestal komen zij pas na het diner. Blijkbaar is dit in België een gangbare manier! Het diner vloeide mooi over in het dansfeest door de openingsdans. Ze openden rustig in slowdance en gingen direct over in techno. Ja, dan is het ijs wel gebroken. Toen om 22:00 mijn tijd erop zat, wilde ik eigenlijk helemaal niet gaan, zo gezellig was het!

Trouwfeest Strijboshof Kalmthout diner - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfeest Strijboshof Kalmthout diner - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfeest Strijboshof Kalmthout dj - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfeest Strijboshof Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfeest Strijboshof Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Openingsdans trouwfeest Strijboshof Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Openingsdans trouwfeest Strijboshof Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Openingsdans trouwfeest Strijboshof Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie Trouwfeest Strijboshof Kalmthout - bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie

Ik vond dit echt een hele gave bruiloft. Toen ik om 01:30 eindelijk in bed lag, zat er nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Het waren de kleine dingetjes die anders waren bij deze Vlaamse bruiloft en dat maakte het net wat specialer. Weer eens wat anders dan wat ik gewend ben, gaaf! Wil je mij ook over de grens trekken voor mijn bruidsfotografie? Ik fotografeer in heel Nederland en België, maar zal een zonnig oord ook zeker niet afslaan. Stuur gerust een berichtje!