Blog

Op 13 september trouwden Peterjan & Liezeke, één van de laatste warme nazomerdagen van 2019. Het was een drukke dag met veel verschillende locaties en activiteiten, maar wát een geweldige bruiloft. We startten met een reportage door de weilanden rond Giessenburg en eindigden met het trouwfeest bij De Kampanje in Hardinxveld!

Trouwreportage in Hollandse weilanden

De dag begon om een mooie tijd, om 8 uur ‘s ochtends. Peterjan & Liezeke maakten zich allebei klaar bij hun ouders thuis, beide in Giessenburg. Dat was top voor mij, want zo kon ik ze allebei fotograferen tijdens het klaarmaken. Eerst Liezeke met haar en makeup, daarna Peterjan met zijn pak en schoenen en weer terug naar Liezeke voor haar jurk. Topplanning! Ze waren beide heerlijk relaxt en hadden er vooral heel veel zin in.

Na de (te leuke) first look doken we direct het weiland van Giessenburg in. Bij een oude schuur startten we direct goed met de reportage. Het was nog vroeg, dus alles had een rustige en idyllische sfeer, heerlijk begin van de dag. Daarna stapten we de auto in richting De Graanbuurt, een populaire binnenlocatie in Giessenburg. Het licht is er afschuwelijk, maar de plekjes zijn mooi. We reden met veel omwegen naar trouwlocatie De Lingehoeve. Als we een bijzonder plekje tegenkwamen, stopten we voor wat foto’s. Zo hebben we een trouwreportage van 6 (!) locaties, completer kan eigenlijk niet. Ik vind ze heel gaaf geworden.

Trouwreportage in Hollandse weilanden Trouwreportage in Hollandse weilanden Trouwreportage in Hollandse weilanden

Trouwreceptie bij De Lingehoeve

Van de laatste locatie ging ik 5 minuten eerder weg, zodat ik hun aankomst bij De Lingehoeve kon fotograferen. Alle gasten stonden al in een haagje te wachten met schattige vlaggetjes inclusief boodschap. Een ontzettend leuk idee als gastenboek! Na aankomst konden we rustig lunchen en even bijkomen tot de ceremonie begon. Die vond plaats in het kleine koepeltje bij de herberg. Romantisch, knus en liefdevol, er hing een heerlijke sfeer.

De ceremonie was vrij standaard, alleen de ringen werden bijzonder aangegeven. Het bruidspaar is vaak op de schaatsbaan te vinden. Daarom had de ceremoniemeester de ringen aan een schaats gebonden. Na de ceremonie was het tijd voor taart, bier en uiteindelijk het diner. Er werd nog een vragenspel gespeeld en heel veel gekletst. Ook maakten we de verplichte ‘staatsieportretten’ op een spontane manier. Hier hadden we ruim de tijd voor, dus het was fijn om even op adem te komen na de hectische ochtend.

Trouwreceptie bij De Lingehoeve Trouwreceptie bij De Lingehoeve Trouwreceptie bij De Lingehoeve Trouwreceptie bij De Lingehoeve

Trouwfeest bij De Kampanje in Hardinxveld

Vanuit De Lingehoeve reden we naar de kerk in Giessenburg voor de kerkelijke ceremonie. Ik was hier nog nooit geweest, maar wát een mooie kerk voor zo’n klein dorp. De ruimte zat stampvol en de ceremonie was opvallend bijzonder en uniek. Met de live muzikale ondersteuning waren het twee mooie uren.

Na de ceremonie vertrok iedereen naar De Kampanje, waar de drankjes al klaar stonden en de muziek lekker draaide. Eerst werd er nog heerlijk stukje film gedraaid over Peterjan & Liezeke en daarna ging het feest los. Er werd veel gedanst en het was een heel gave afsluiting van de dag. PJ & Liezeke, jullie zijn toppers. Heel veel geluk in jullie huwelijk!

Trouwfeest bij de Kampanje in Hardinxveld - Angela de Baat Fotografie Trouwfeest bij de Kampanje in Hardinxveld - Angela de Baat FotografieTrouwfeest bij de Kampanje in Hardinxveld - Angela de Baat Fotografie

Ga jij binnenkort trouwen? Bekijk meer van mijn bruidsfotografie, ik kom graag met jullie in contact voor spontane en oprechte foto’s.