Blog

Hoewel niet iedereen er evenveel naar uit kijkt, is een fotoshoot tijdens een bruiloft wel een must. De foto’s van een trouwreportage zijn een blijvende herinnering. Dit zal de enige keer zijn dat jullie er op deze manier uitzien, nog jong zijn en smoorverliefd. De reportage legt jullie liefde op een intieme manier vast. Maar hoe lang duurt de fotoshoot tijdens een bruiloft eigenlijk?

Tijdens de trouwreportage kunnen jullie even echt samen zijn. Innige omhelzingen en warme kusjes worden de rest van de dag weinig uitgewisseld, omdat er altijd wel mensen om je heen staan. Tijdens de fotoshoot mogen jullie helemaal op elkaar ingaan, graag zelfs! Het is daarom echt even een momentje van rust in alle chaos.

Zo lang duurt de fotoshoot tijdens een bruiloft

Over het algemeen ben ik 1 tot anderhalf uur bezig met de fotoshoot, maar dit kan verschillen. Hoe lang een trouwreportage duurt, hangt af van meerdere dingen. Ten eerste de locatie, waar willen jullie de fotoshoot doen? Ik heb meerdere keren een reportage geschoten in een parkje achter het huis. Maar daarnaast reis ik ook wel eens een uur naar de locatie van hun dromen, zoals het strand of de Drunense Duinen. Dit kan natuurlijk een hoop verschil maken in je planning.

Meerdere fotolocaties

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere locaties te pakken. Zo heb ik wel eens een tour door de weilanden gedaan in de omgeving van Giessen. Via Google Maps stippelden we een route uit met mooie plekjes en hier reden we langs met tussenstops. In totaal waren we toen zo’n drie uur bezig en dat is heel lang!

Hebben jullie cameravrees?

Ook heeft jullie ervaring met de camera invloed op hoe lang het duurt. Als jullie niet zo’n fan zijn van foto’s en niet vaak voor de camera staan, heb je iets langer de tijd nodig. Jullie moeten even wennen en loskomen voordat ik de beste foto’s kan maken. Als je je niet op je gemak voelt, zijn de foto’s namelijk stijf en ongemakkelijk. Niet wat je wilt. Dan is het handig om er minimaal een uur voor uit te trekken.

Het kan in een half uur

Zijn jullie gewend aan foto’s, heb je één locatie dichtbij (of op) jullie trouwlocatie én heb je een strakke planning? In een half uur kan ik al een mooie, veelzijdige reportage maken! Ik ga eerst op zoek naar goede belichtingen en settings voor ik jullie neerzet, zodat we in direct door kunnen met schieten. Even 10 minuten inkomen en dan beginnen de pareltjes er al uit te rollen. Zelfs dan kunnen we een heel veelzijdige reportage maken. Ik hoef jullie alleen maar even om te draaien of 2 meter verder te zetten!

Hoe lang duurt een fotoshoot op je bruiloft? - Trouwreportages Bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie

Trouwreportage bij de Grote Kerk in Dordrecht - Bruidsfotografie Angela de Baat Fotografie

Hoe lang duurt een fotoshoot op je bruiloft? - Trouwreportages Bruidsfotografie Angela de Baat FotografieHoe lang duurt een fotoshoot op je bruiloft? - Trouwreportages Bruidsfotografie Angela de Baat FotografieTrouwreportage Loonse en Drunense Duinen - bruidsfotografie Angela de Baat fotografie

Hopelijk heb ik je hiermee een beetje geholpen. Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk mijn bruidsfotografie portfolio! Mocht je nog vragen hebben, kun je me natuurlijk altijd even mailen/bellen/Whatsappen.