fbpx
Bruiloft met wijn-thema bij Leerhotel het Klooster in Amersfoort - Angela de Baat Fotografie

Bruiloft met wijnthema bij Leerhotel Het Klooster

Bij onze eerste kennismaking hadden Jens & Dorian al een duidelijke visie. Hun bruiloft moest een grote, gezellige borrel worden met afsluitend een knalfeest. Veel wijn, een kaasttafel in plaats van taart en continu goede muziek en gesprekken. Weddingplanner Anika van Wine Weddings hielp hen hiermee. En wat heeft ze er een topdag van gemaakt. Alles klopte en het was heerlijk om hier foto’s van te mogen maken!

Klaarmaken in de hotelkamers

Leerhotel Het Klooster in Amersfoort is ten eerste een groot hotel. Er zijn superveel kamers en dat kwam voor het bruidspaar natuurlijk perfect uit. Dorian kleedde zich om in hun bruidssuite, een heerlijk ruime kamer waar die ochtend een kleine bom was ontploft, oeps. Ze had een fantastische jurk met overslagrok. Zo had ze tijdens de ceremonie en foto’s een mooie sleep, maar kon ze tijdens de receptie/feest lekker losjes in een midi-jurk lopen. Topidee.

Bij Jens was het iets krapper in zijn tweepersoonskamer met 4 familieleden, maar het werkte prima. Hij dronk champagne uit een koffiemok en daarmee was het startschot voor de dag goed afgevuurd!

De first look vond plaats in de binnentuin. Een ontzettend schattig binnenplaatsje met een grote boom en vijver. Het licht viel hier prachtig naar binnen, dus ik was helemaal gelukkig. Een mooi moment waarna direct de spanning wegviel, tijd voor een heerlijk feestje!

Trouwfoto’s op je oude middelbare school

Naast het hotel zit MBO Amersfoort en laat dit nu net de school zijn waar Jens & Dorian elkaar ontmoette. Deze kans lieten ze niet zitten en met hun oude schoolgenoten maakten we een deel van hun reportage op deze school. Het was zaterdag, dus gelukkig was het lekker rustig, maar was de school wel open voor studenten. Wij vroegen toestemming en liepen door de school. Ze vertelden veel verhalen over leraren, de regels die ze hadden gebroken en dingen die ze hadden meegemaakt. En ondertussen maakten we foto’s. Heerlijk relaxt.

Daarna gingen we nog even terug naar de binnentuin, waar we met zijn drieën nog wat foto’s maakten in alle rust. Alles stond er prachtig groen bij, zo mooi!

Ceremonie in de tuin van Leerhotel Het Klooster

Na de foto’s hadden we 3 kwartier over voor de ceremonie begon. Genoeg tijd om nog even een gedeelte van de Giro D’Italia te kijken, toch? Ik moest echt keihard lachen toen Dorian met twee vrienden even op hun mobiel gingen kijken. Er liep op dat moment een fotowedstrijd #mijngiro waarbij je een fietsshirt kon winnen. Een aangezien ze een fotograaf hadden, was dat een perfecte kans om mee te doen. En jawel hoor, de volgende dag kwam in de uitzending dat onze foto had gewonnen. Zo leuk!

De gasten werden ondertussen ontvangen met een welkomstdrankje en naar de tuin van Leerhotel Het Klooster geleid waar de ceremonie plaatsvond. Anika had het prachtig aangekleed met lampionnen, kleden en bloemen. Heerlijk kleurrijk, precies zoals ik het graag zie. De babs deed het superleuk en had nog een toast met bruidstranen voor beide vaders.

De geloften waren emotioneel, zeker Jens hield het niet droog. Ik houd van geloften, zulke emotie zie je namelijk nauwelijks wanneer er alleen ja wordt gezegd. En dat maakt het allemaal toch wat persoonlijker.

Een receptie vol wijn

De kaastafel en prosecco stond al klaar toen we aankwamen in de binnenplaats van het hotel. Er hingen overal lampionnen en bloemen en op een tafel lag een sabel klaar voor de toast. Ze hadden voor de zekerheid een back-up fles prosecco voor wanneer Dorian de eerste helemaal kapot zou slaan (goed idee), maar het ging in 1 keer goed! Er waren nog een aantal speeches en verder werd er vooral veel gegeten en gedronken. Anika had een wijnselectie gemaakt en ik vond het jammer dat ik aan het werk was, anders had ik zeker wat geproefd.

Rond 6 uur kwam het buffet op tafel. Een Italiaans buffet met risotto, lasagne, bruschetto en nog veel meer. Genieten!

Een knalfeest als afsluiter

Er stonden honderden glowsticks klaar en de muziek werd langzaam harder. Tijd voor feest! Ik mocht tot het einde blijven en dat vind ik altijd helemaal geweldig. Hoe later de avond, hoe leuker de foto’s. Zeker wanneer iedereen al vanaf 14:00 aan het drinken is 😉

Ik ging zelf ook helemaal los, en dit werd prachtig vastgelegd terwijl ik mijn dansmove ‘De Tentakel’ deed. Charmant en professioneel ben ik tijdens een feest totaal niet meer, gezellig wel!

Wat een fantastische dag, precies zoals Jens & Dorian voor ogen hadden. Anika van Wine Weddings is zeker een aanrader wanneer je houdt van gezelligheid en wijn!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!