Mijn werkwijze

Mijn werkwijze voor bruidsfotografie

Jullie bruiloft, jullie bruidsfotografie. Dit is iets waar ik heilig in geloof en zich ook doorvertaald in mijn werkwijze. Op deze pagina kun je lezen hoe ik van kennismaking tot aflevering te werk ga. Zo heb je een goed beeld van wat je van mij kunt verwachten!

Voor de bruiloft

Als jullie enthousiast zijn geworden van mijn portfolio, tarieven en werkwijze, nemen jullie contact met mij op. Ik check dan of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben. Zo ja, dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Tot 50KM vanaf Sleeuwijk kom ik graag bij jullie langs, buiten deze afstand spreken we elkaar via Skype. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jullie wensen en ideeën. Op basis hiervan maak ik eventueel een offerte op maat. Blij mee? Dan maken we de boeking definitief met een aanbetaling van 25% van de offerteprijs.

Eén tot twee weken voor de grote dag spreken we elkaar nog een keer in het echt. Hier nemen we de hele dag van A tot Z door, zodat ik overal op voorbereid ben. Ook bel ik altijd nog even met de ceremoniemeester voor eventuele verrassingen waar jullie als bruidspaar niks vanaf weten.

Op de bruiloft

De dag voor jullie bruiloft begint mijn voorbereiding. Accu’s opladen, geheugenkaartjes legen, batterijen verzamelen en een hutkoffer inpakken. En dan begint het echte werk. Op de belangrijkste momenten zoals de ceremonie en eventuele kerkdienst blijf ik onzichtbaar en op de achtergrond. Zo hebben jullie en de gasten geen last van mij. 

Tussen deze momenten door leer ik jullie gasten beter kennen. Ik maak een praatje en beweeg me als enthousiaste gast tussen de mensen. Zo ben ik een leuke toevoeging op jullie gezelschap en mag ik dichterbij de gasten komen. Ik ben dan niet meer de onbekende fotografe, waardoor ik de meest spontane en oprechte momenten kan vastleggen. Ik ben ook altijd in voor een feestje, dus vaak blijf ik tijdens het dansfeest nog een drankje en dansje doen. Als mooie afsluiter.

Na de bruiloft

Zodra ik thuiskom, laad ik de foto’s op mijn computer, een back-up op een externe harde schijf én in de cloud. Zo staan de foto’s 100% veilig. Binnen 48 uur ontvangen jullie een preview met de eerste set aan foto’s die de dag mooi weergeven. Dan hebben jullie alvast iets om naar te kijken. Ook is dit het moment dat jullie de factuur ontvangen.

Daarna is het voor mij tijd om alle foto’s uit te zoeken. Ik haal de technisch mislukte foto’s eruit waardoor er een mooie selectie overblijft. Deze bewerk ik met mijn edit; natuurlijk, kleurrijk en warm. Ook verwijder ik eventuele verkeersborden of prullenbakken voor een mooi resultaat. Hier doe ik ongeveer 4 weken over, afhankelijk van de drukte. De foto’s verzamel ik in een online galerij, hierin kunnen jullie zelf de foto’s selecteren. Voorbeeld: in het zilveren pakket zitten 300 foto’s. In de galerij staan er 800, hier kiezen jullie zelf de 300 mooiste uit. Hierbij werk ik anders dan mijn collega-fotografen. Zij maken vaak zelf de selectie, maar ik laat dit dus aan jullie over. Ik kijk namelijk naar de juiste belichting, compositie en emotie, maar misschien vinden jullie die ene niet-zo-perfecte foto van oma wel veel waardevoller. Foto’s zijn heel persoonlijk, daarom kiezen jullie bij mij je eigen fotoreportage.

Als ik denk dat een foto beter overkomt in zwart/wit lever ik hem zowel in kleur als in zwart/wit aan. Jullie kunnen dan zelf beslissen welke variant jullie mooier vinden. Je kunt er altijd meer selecteren dan op de offerte staat, ik stuur dan gewoon nog een losse factuur erachteraan. Dit is dus super flexibel.

Het trouwalbum

Bij elke trouwreportage lever ik een album, ook hierbij kiezen jullie zelf de foto’s

Ik stuur een tweede galerij met jullie selectie. Hieruit kunnen jullie de foto’s alvast downloaden. Ook maken jullie hier een tweede selectie voor het trouwalbum! Op basis van jullie selectie maak ik een proefdruk, waarbij jullie eventuele correcties kunnen doorgeven. Pas na jullie akkoord gaat hij naar de drukker! Na ongeveer 2/3 weken komt het eindresultaat dan binnen. Afhankelijk van jullie woonadres kom ik hem persoonlijk afgeven of verzend ik hem via PostNL.

Het gehele proces duurt dus misschien iets langer dan bij andere fotografen, maar dan hebben jullie wel een 100% persoonlijke reportage! 

Leg jouw datum vast

WIL JE MIJ ALS FOTOGRAFE VOOR JULLIE BRUILOFT?