Mijn werkwijze

Mijn werkwijze voor bruidsfotografie

Jullie bruiloft, jullie bruidsfotografie. Dit is een slogan die door mijn gehele werkwijze klinkt. Daarom is die net iets anders dan bij andere bruidsfotografen. Op deze pagina kun je lezen hoe ik van kennismaking tot aflevering te werk ga. Zo heb je een goed beeld van wat je van mij kunt verwachten!

Voor de bruiloft

Als jullie enthousiast zijn geworden van mijn portfolio, tarieven en werkwijze, nemen jullie contact met mij op. Ik check dan of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben. Zo ja, dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Tot 60KM vanaf Sleeuwijk kom ik graag bij jullie langs, buiten deze afstand spreken we elkaar via Skype. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jullie wensen en ideeën. Op basis hiervan maak ik eventueel een offerte op maat. Blij mee? Dan maken we de boeking definitief met een aanbetaling van 25% van de offerteprijs.

Eén tot twee weken voor de grote dag spreken we elkaar nog een keer in het echt. Hier nemen we de hele dag van A tot Z door, zodat ik overal op voorbereid ben. Ook bel ik altijd nog even met de ceremoniemeester voor eventuele verrassingen waar jullie als bruidspaar niks vanaf weten.

Op de bruiloft

De avond voor jullie grote dag begint mijn voorbereiding. Accu’s opladen, geheugenkaartjes legen, batterijen verzamelen en die hutkoffer van de foto hierboven inpakken. En dan begint het echte werk. Op de belangrijkste momenten zoals de ceremonie en eventuele kerkdienst blijf ik onzichtbaar en op de achtergrond. Zo hebben jullie en de gasten geen last van mij. 

Tussen deze momenten door leer ik jullie gasten beter kennen. Ik maak een praatje en beweeg me als enthousiaste gast tussen de mensen. Zo ben ik een leuke toevoeging op jullie gezelschap en mag ik dichterbij de gasten komen. Ik ben dan niet meer de onbekende fotografe, waardoor ik de meest spontane en oprechte momenten kan vastleggen.

Na de bruiloft

Zodra ik thuiskom, laad ik de foto’s op mijn computer, een back-up op een externe harde schijf én in de cloud. Zo staan de foto’s 100% veilig. Ik maak dan direct een selectie die ik bewerk voor de same day edit. Deze ontvangen jullie dan dezelfde dag (of nacht) nog in je mailbox!

Daarna is het tijd om alle foto’s uit te zoeken. Ik haal de technisch mislukte foto’s eruit waardoor er een mooie selectie overblijft. Deze bewerk ik met mijn edit; natuurlijk, kleurrijk en warm. Ook verwijder ik eventuele verkeersborden of prullenbakken voor een mooi resultaat. Hier doe ik ongeveer 4 weken over, afhankelijk van de drukte. De foto’s verzamel ik in een online galerij, hierin kunnen jullie zelf de foto’s selecteren. In het zilveren pakket zitten bijvoorbeeld 300 foto’s. In de galerij staan er 800, hier kiezen jullie zelf de 300 mooiste uit. Hierbij werk ik anders dan mijn collega-fotografen. Zij maken vaak zelf de selectie, maar ik laat dit dus aan jullie over. Ik kijk namelijk naar de juiste belichting, compositie en emotie, maar misschien vinden jullie die ene niet-zo-perfecte foto van oma wel 10x zo waardevol. Foto’s zijn heel persoonlijk, daarom kiezen jullie bij mij je eigen fotoreportage.

Als ik denk dat een foto beter overkomt in zwart/wit lever ik hem zowel in kleur als in zwart/wit aan. Jullie kunnen dan zelf beslissen welke variant jullie mooier vinden. Je kunt er altijd meer of minder selecteren dan op de offerte staat, want pas na jullie selectie stuur ik de factuur door! Dit is dus super flexibel.

Het trouwalbum
Na de betaling van de factuur stuur ik jullie selectie in een nieuwe online galerij. Hieruit kunnen jullie de foto’s alvast downloaden. Ook maken jullie hier een tweede selectie voor het trouwalbum! Op basis van jullie selectie maak ik een proefdruk, waarbij jullie eventuele correcties kunnen doorgeven. Pas na jullie akkoord gaat hij naar de drukker! Na ongeveer 2/3 weken komt het eindresultaat dan binnen. Afhankelijk van jullie woonadres kom ik hem persoonlijk afgeven of verzend ik hem via PostNL.

Het gehele proces duurt dus misschien iets langer dan bij andere fotografen, maar dan hebben jullie wel een 100% persoonlijke reportage! 

Leg jouw datum vast

WIL JE MIJ ALS FOTOGRAFE VOOR JULLIE BRUILOFT?