Mijn werkwijze

Mijn werkwijze voor bruidsfotografie

Jullie bruiloft, jullie bruidsfotografie. Dit is iets waar ik heilig in geloof en zich ook doorvertaald in mijn werkwijze. Op deze pagina kun je lezen hoe ik van kennismaking tot aflevering te werk ga. Zo heb je een goed beeld van wat je van mij kunt verwachten!

1. Kennismaking
Als jullie enthousiast zijn geworden van mijn portfolio, tarieven en werkwijze, nemen jullie contact met mij op. Ik check dan of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben. Zo ja, dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Tot 50KM vanaf Sleeuwijk kom ik graag bij jullie langs, buiten deze afstand spreken we elkaar online via Skype. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jullie wensen en ideeën.
2. De offerte
Aan de hand van jullie wensen maak ik een offerte op waarbij alle kosten worden verzameld. Dan is het aan jullie om alles te bezinken. Hoe je onze kennismaking hebt ervaren en of jullie een klik met mij voelen. Helemaal blij? Dan maken we de boeking compleet met een aanbetaling van 25% en het doornemen van mijn algemene voorwaarden. De dag is dan voor jullie afgeblokt!
3. De laatste loodjes
Een aantal weken voor de grote dag plan ik met jullie nog een tweede gesprek in. Hier zien we elkaar sowieso in het echt, dus jullie zijn bij mij welkom of we ontmoeten elkaar halverwege. Bijvoorbeeld bij een Van der Valk hotel. Tijdens deze afspraak nemen we de hele dag van A tot Z door en maken jullie de keuze voor het trouwalbum. Ook bel ik van tevoren nog met de ceremoniemeester voor eventuele verrassingen waar jullie als bruidspaar niks vanaf weten.
4. Op de bruiloft
Op de belangrijkste momenten zoals de ceremonie en eventuele kerkdienst blijf ik onzichtbaar en op de achtergrond. Zo hebben jullie en de gasten geen last van mij.  Tussen deze momenten door leer ik jullie gasten beter kennen. Ik maak een praatje en beweeg me als enthousiaste gast tussen de mensen. Zo ben ik een leuke toevoeging op jullie gezelschap en mag ik dichterbij de gasten komen. Ik ben dan niet meer de onbekende fotografe, waardoor ik de meest spontane en oprechte momenten kan vastleggen. Ik ben ook altijd in voor een feestje, dus vaak blijf ik tijdens het dansfeest nog een drankje en dansje doen. Als mooie afsluiter.
5. De reis naar het eindresultaat
Na jullie bruiloft is mijn eerste taak om de foto's veilig te stellen. Dit doe ik op een externe harde schijf en in de cloud. Binnen 48 uur ontvang je nog een preview met de eerste foto's zodat je alvast kunt nagenieten. Rond deze tijd ontvang je ook de grote factuur. Uit alle honderden (of duizenden) foto's maak ik een grove selectie waarbij dichte ogen, overbelichting en onscherpte eruit wordt gefilterd. Daarna bewerk ik ze zodat ze nog mooier worden. Dit proces duurt in totaal zo'n 4 weken, want een mooi resultaat kost nu eenmaal veel tijd.
6. Jullie eigen selectie
De bewerkte foto's verzamel ik in een online galerij, hierin kunnen jullie zelf de foto's selecteren. Voorbeeld: in het zilveren pakket zitten 300 foto's. In de galerij staan er bijv. 800, hier kiezen jullie zelf de 300 mooiste uit. Hierbij werk ik anders dan mijn collega-fotografen. Zij maken vaak zelf de selectie, maar ik laat dit dus aan jullie over. Ik kijk namelijk naar de juiste belichting, compositie en emotie, maar misschien vinden jullie die ene niet-zo-perfecte foto van oma wel veel waardevoller. Selectie compleet? Dan ontvang je een nieuwe galerij met alle gekozen foto's waarin je ze alvast kunt downloaden.
7. Het trouwalbum
Het trouwalbum maken we samen. In de tweede galerij kiezen jullie de foto's die je erin wilt hebben. Ik maak daarvan een proefdruk. Pas als jullie helemaal blij zijn gaat hij naar de drukker. Dan duurt het nog zo'n 3-4 weken voor hij binnenkomt. Afhankelijk van waar jullie wonen kom ik hem afleveren of verzend ik hem aangetekend met PostNL. En dan is alles compleet. Jullie dag, jullie fotografie allemaal verwerkt in een mooie galerij en uniek trouwalbum.
Previous
Next
VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?