Mijn werkwijze

Mijn werkwijze voor bruidsfotografie

Jullie bruiloft, jullie bruidsfotografie. Dit is iets waar ik heilig in geloof en zich ook doorvertaald in mijn werkwijze. Op deze pagina kun je lezen hoe ik van kennismaking tot aflevering te werk ga. Zo heb je een goed beeld van wat je van mij kunt verwachten!

1. Kennismaking

Als jullie enthousiast zijn geworden van mijn portfolio, nemen jullie contact met mij op. Ik check dan of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben. Zo ja, dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Tot 50KM vanaf Sleeuwijk kom ik graag bij jullie langs, anders spreken we elkaar online via Skype. In dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jullie wensen en ideeën.

2. De offerte

Aan de hand van jullie wensen maak ik een offerte op waarbij alle kosten worden verzameld. Dan is het aan jullie om alles te bezinken. Hoe je onze kennismaking hebt ervaren en of jullie een klik met mij voelen. Blij? Met een aanbetaling maken we de boeking definitief!

3. De laatste loodjes

Een aantal weken voor de bruiloft plannen we nog een tweede gesprek in. Hier zien we elkaar sowieso in het echt, dus jullie zijn bij mij welkom of we ontmoeten elkaar halverwege. Tijdens deze afspraak nemen we de hele dag van A tot Z door en maken jullie de keuze voor het trouwalbum. Ook bel ik van tevoren nog met de ceremoniemeester voor eventuele verrassingen.

4. Op de bruiloft

Op de belangrijkste momenten zoals de ceremonie blijf ik onzichtbaar en op de achtergrond. De rest van de dag meng ik me gezellig tussen de gasten, zodat iedereen zich bij me op hun gemakt voelt. Ook dans ik tijdens het feest graag mee!

5. De reis naar het eindresultaat

Na jullie bruiloft stel ik de foto's veilig. Dit doe ik op een externe harde schijf en in de cloud. Binnen 48 uur ontvang je een preview met de eerste foto's zodat je alvast kunt nagenieten. Ook ontvang je de grote factuur. Uit alle foto's maak ik een grove selectie waarbij dichte ogen, overbelichting en onscherpte eruit wordt gefilterd. Daarna bewerk ik ze zodat ze nog mooier worden. Dit proces duurt zo'n 4 weken.

6. Jullie eigen selectie

De bewerkte foto's verzamel ik in een online galerij, hierin kunnen jullie zelf de foto's selecteren. Hierbij werk ik anders dan mijn collega-fotografen. Zij maken vaak zelf de selectie, maar ik laat dit dus aan jullie over. Ik kijk namelijk naar de juiste belichting, compositie en emotie, maar misschien vinden jullie die ene niet-zo-perfecte foto van oma wel veel waardevoller. Selectie compleet? Dan ontvang je een nieuwe galerij met alle gekozen foto's waarin je ze kunt downloaden.

7. Het trouwalbum

Het trouwalbum maken we samen. In de tweede galerij kiezen jullie de foto's die je erin wilt hebben. Ik maak daarvan een proefdruk. Pas als jullie helemaal blij zijn gaat hij naar de drukker. Dan duurt het nog zo'n 3-4 weken voor hij binnenkomt. Afhankelijk van waar jullie wonen kom ik hem afleveren of verzend ik hem aangetekend met PostNL.
VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?