Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over mijn bruidsfotografie

Ja, dat moet zeker lukken! Een camera op je gezicht krijgen is zeker even wennen, maar ik doe er alles aan om jullie op je gemak te stellen. Ik poseer jullie niet als een etalagepop, maar laat je lekker bewegen. Zo wordt het minder stijf en hoef je niet in de camera te kijken. 80% van mijn bruidsparen vond het van tevoren ongemakkelijk, maar vond het allemaal meevallen. Dit kun je lezen bij de ervaringen!

Je kunt ook van tevoren nog een pre-wedding shoot boeken om alvast te oefenen. Zo heb je op de trouwdag misschien wat minder zenuwen voor de fotoshoot.

De pakketten op mijn website geven je inzicht in de kosten van de meest gekozen opties. Dus bepaald aantal fotografie-uren, aantal digitale foto’s en het soort trouwalbum. Mocht dit niet passen bij jullie wensen, maak ik graag een offerte op maat! Je zit dus niet specifiek aan 1 pakket vast.

Zeker! Ik werk door heel Nederland, dus reizen voor een bruiloft is geen probleem. Houd wel rekening met €0,29 reiskostenvergoeding per KM op de trouwdag zelf. Kennismakingsgesprekken kunnen we online doen via videobellen. Het tweede gesprek doe ik wel graag in  het echt, dan ontmoeten we elkaar ergens halverwege in bijvoorbeeld een Van der Valk hotel. Hier komen geen reiskosten voor in rekening.

Nee. Ik heb er persoonlijk voor gekozen om niet aan awards mee te doen. Ik fotografeer namelijk voor mijn bruidsparen, niet voor award-wedstrijden. Mijn doel is om bruidsparen de mooiste foto’s te geven die voor hen waardevol zijn, zonder afgeleid te worden of een foto wel award-waardig is. Awards zoeken namelijk naar creatieve en technisch fantastische foto’s, waar veel planningstijd voor nodig is. Mijn foto’s zijn misschien minder spectaculair, maar leggen de juiste momenten wel goed vast. En de meeste van mijn bruidsparen vinden de fotoshoot bijvoorbeeld niet het belangrijkste, maar juist de sfeer van de dag.

Nee, een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Je staat vrij om bijvoorbeeld met andere fotografen in gesprek te gaan en af te wegen wie het beste bij jullie past. Pas wanneer je de offerte accepteert, is de boeking definitief!

Dat kan! De offerte kun je zien als een schatting van de kosten op basis van jullie wensen. Deze krijg je vaak 6-12 maanden voor de bruiloft, dus ik snap dat er ondertussen nog veel kan wijzigen. Je zit bij mij nergens aan vast. Je kunt tot de dag voor de bruiloft nog wisselen in aantal uren, aantal foto’s en het soort album. Dit verreken ik gewoon achteraf in de eindfactuur.

Ja, om jullie dag te reserveren vraag ik een aanbetaling van 25% van de offerteprijs. Dit is voor mij een zekerheid, aangezien ik andere bruidsparen moet weigeren voor jullie dag.

Binnen 48 uur na de bruiloft ontvangen jullie een preview met ongeveer 20-30 foto’s. De overige digitale foto’s lever ik uiterlijk 4 weken na de bruiloft. Het trouwalbum hangt af van hoe snel jullie de selectie maken. Na akkoord op de proefdruk is de levertijd van de albums nog zo’n 3-4 weken.

VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?