Over Angela

Hi! Ik ben Angela de Baat

12 juli, nu zo’n 13 jaar geleden. Ik werd voor het eerst wakker als 12-jarige en liep verwachtingsvol naar beneden. Mijn verjaardag was toen nog zo’n spannend moment, met kriebels in mijn buik. Ik weet wat er op mijn verlanglijstje stond, maar wist niet of mijn ouders zich eraan hadden gehouden. Dus na een vals ‘Er is er een jarig’ was ik heel benieuwd naar het grote, rechthoekige pakket op de kast. Ik pakte het uit klapte in mijn handen van plezier; mijn eerste, echte camera! Iets wat ik al z├│lang wilde, was eindelijk werkelijkheid. Ik kon niet wachten om overal foto’s van te gaan maken.

En dat deed ik. Voor een paar jaar fotografeerde ik vakanties, landschappen, mezelf en mijn kat vol passie. Tot een vriendin vroeg ik foto’s voor haar Hyves wilde maken (ja, zo lang geleden al). Toen zagen de moeders van die vriendinnen wat ik kon en wilden foto’s van het hele gezin en zo is het balletje gaan rollen. Ik heb geen opleiding gevolgd, maar met jarenlange oefening ben ik op het niveau waar ik nu ben.

In 2017 mocht (moest) ik officieel belasting gaan betalen en vanaf 2019 ging ik actief aan de slag met bruidsfotografie. Een tak die ik nu nog steeds het allerleukst vind. Elke dag is anders en je moet zo snel schakelen. Iedereen is blij, ziet er prachtig uit en is oprecht ge├»nteresseerd in wie ik ben. Ik voel me echt onderdeel van zo’n dag. En daar krijg ik onwijs veel energie van.

Vanaf februari 2023 ben ik full-time fotograaf geworden, toen zette ik eindelijk de stap om mijn loondienstbaan op te zeggen. Heel spannend, maar zo zo gaaf!

VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?