fbpx
Bruiloft op Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen - Angela de Baat Fotografie

Bruiloft op Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen

Op 8 augustus 2020 mocht ik eindelijk het befaamde Landgoed Brakkesteyn bewonderen. In de trouwbranche is dit een toplocatie, dus ik was ontzettend benieuwd. En het heeft me niet teleurgesteld. Op de heetste dag van 2020, met 38 graden op de thermometer, trouwden Marco & Anneke op deze fantastische plek!

Ik keek er stiekem wel een beetje tegenop, maar Brakkesteyn had de nodige maatregelen getroffen tegen de hitte. Er was een tent voor beschutting opgezet, overal stonden karaffen water en de ceremonie stond opgesteld in de schaduw van de grote bomen. Dit was de plek waar Marco & Anneke elkaar voor het eerst zouden zien. Anneke hield zich tijdens en na het klaarmaken verborgen in de stalkamer, terwijl Marco de gasten begroetten. Ik maakte tussendoor nog wat foto’s van de bruidegom, zodat de spanning op zijn gezicht ook op camera stond.

Ceremonie onder de bomen

Om 15:00 was het tijd voor de ceremonie. Marco stond nerveus op Anneke en haar vader te wachten. Toen hij haar zag, glinsterden zijn ogen van de tranen. De ambtenaar had er een bijzondere ceremonie van gemaakt met veel interactie met de gasten. Zo werden vragen gesteld die beantwoord moesten worden met hartjes, werd een canvas met extra hartjes geprikt én werden Marco & Anneke voor het ja-woord ceremonieel verbonden met linten. Heel uniek! Door de bomen kreeg de setting een magische sfeer, dit had Brakkesteyn top geregeld.

Trouwfoto’s bij Hortus Nijmegen

Grenzend aan het landgoed ligt de Hortus Nijmegen. Na de ceremonie en een toast liepen we tussen de bomen hiernaartoe voor de trouwreportage. Door de hitte was veel natuur verdord, maar de Hortus was een oase van kleur en geur. Op ons dooie gemak zochten we naar bijzondere plekjes tot we uiteindelijk weer terugkwamen bij Brakkesteyn. Zeker een aanrader om hier foto’s te maken!

Een ontspannen receptie bij Brakkesteyn

Terug op het landgoed, tijd voor de receptie! Een taart werd aangesneden, mét het gebruikelijke moment waarop dat misgaat. Het snijden van een taart blijkt altijd moeilijker dan gedacht, dit is daarom ook een van mijn favoriete momenten van een bruiloft. Zo heerlijk onvoorspelbaar! Na de taart kwamen de biertjes tevoorschijn en bouwde Brakkesteyn op tot een bourgondische barbecue. Rond 20:00 was het voor mij daarna afgelopen, waarna ik onderweg terug nog een welverdiende caramel frappé haalde bij een MacDonald’s onderweg. Ondanks de hitte heb ik van elke minuut genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!