fbpx
Corona-bruiloft in het Gorcums Museum - Angela de Baat Fotografie

Corona-bruiloft in het Gorcums Museum

17 april 2021, een dag middenin de tweede halve lockdown. Horeca gesloten, maximaal 30 man bij een ‘evenement’ en verplichte mondkapjes. Maar 17 april was ook de dag dat Nick & Petra trouwden in Gorinchem. Zij wilden graag trouwen en hadden geen zin om nog een jaar uit te stellen. Ze besloten daarom het ceremonie-gedeelte gewoon door te laten gaan met een klein gezelschap van dichte familie en vrienden. Het was misschien wat onwennig, maar dat maakte het zeker niet minder mooi!

Nick maakte zich klaar in het appartement van hun beste vrienden, een gebouw naast dat van hun. Ik kon daardoor gemakkelijk allebei de getting ready’s fotograferen, helemaal top! De sfeer bij Nick was relaxed, met een klein beetje zenuwen. Het voordeel van zo’n coronabruiloft is dat je nauwelijks ergens stress over kunt hebben. Je hoeft ten slotte bijna niks te plannen! Ook bij Petra verliep de ochtend daarom rustig. De first look was te lief. In hun achtertuin zagen ze elkaar voor het eerst en ze konden alleen maar lachen. Precies hoe het hoort!

Zonnige trouwreportage in Gorinchem

Voor half april was het fantastisch weer. Aan het begin van de reportage ietwat fris, maar zodra we eenmaal op gang waren, was het heerlijk! We begonnen met wat foto’s in hun eigen appartementencomplex en gingen daarna de stad in. We hadden ruim de tijd en liepen naar de mooiste plekjes van Gorinchem. Ik woon aan de overkant van de rivier en was daardoor al talloze keren in de stad geweest, maar ik had er nog nooit gefotografeerd. En ik werd zeker niet teleurgesteld. De lentebomen, zachte zon en warme kleuren van de gebouwen maakten mij erg blij. Dat Nick & Petra natuurtalenten waren, hielp natuurlijk ook mee.

Trouwen in het Gorcums Museum

Na de reportage liepen we terug naar het Gorcums Museum. De gasten (inclusief mondkapje) stonden al klaar. De ceremonie vond plaats in de trouwzaal. Een warme, intieme ruimte, zeker geschikt voor zo’n klein gezelschap! Een goede vriend was BABS voor 1 dag en leidde de ceremonie. Een bijzondere toevoeging aan een al heel bijzondere dag. Hij maakte het praatje persoonlijk en het bruidspaar straalde. Zo mooi!

Een kleine receptie bij moeders thuis

De horeca was gesloten, dus een receptie in een tentje in Gorinchem was onmogelijk. Gelukkig woonden de ouders van Nick in een prachtig ruim huis aan de Merwede, de perfecte plek voor een kleine receptie. Mét taart, champagne en speeches was het net echt. Ik vond dit misschien nog wel mooier dan alle standaard recepties die ik tot nu toe heb meegemaakt. Hier hebben ze ook nog gedineerd, maar toen was ik al naar huis. In de laatste zonnestralen heb ik de same day edit gemaakt, zodat ik ze gelijk blij kon maken met wat foto’s. Een geslaagde dag, ondanks alle maatregelen!

Zoek jij naar een trouwlocatie voor een klein gezelschap? Het Gorcums Museum is zeker een aanrader, heel sfeervol! Ik leg de dag graag voor je vast, bekijk gerust mijn tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!