fbpx
Festivalbruiloft in eigen achtertuin - Angela de Baat Fotografie

Festivalbruiloft in eigen achtertuin

Het is voor veel mensen een droom; een festivalbruiloft op een groot landgoed. Toine & Maartje deden het! De achtertuin van zijn ouders was compleet omgetoverd tot festivalterrein en de bruiloft zelf was ook een heel groot feest. Geniet mee met de foto’s!

Ik startte ’s ochtends in Eindhoven bij Toine thuis, waar hij zich samen met zijn moeder klaarmaakte. De kinderen waren nog bij tante en verder was er helemaal niemand. Nog even een moment van rust. Maartje was bij haar ouders thuis. Hier was de spanning wel iets beter voelbaar, maar Maartje liep overal met een brede grijns rond. Dit zou een topdag worden! Het had ’s ochtends nog wat geregend, maar volgens het weerbericht zou het opklaren, dus daar hoopten we op.

De first look was in de achtertuin en heel schattig. Ze waren zo blij om elkaar te zien en lieten elkaar vanaf dat moment nauwelijks meer los.

Trouwfoto’s in het Henri Dunantpark in Eindhoven

In de voortuin stond een Volkswagen busje te wachten om ze naar de fotolocatie te brengen. Op zo’n 10 minuten rijden lag het Henri Dunantpark en daar hadden ze van tevoren alvast rondgelopen om de mooiste plekjes te vinden. Ik was er zelf nog nooit geweest, maar kon mijn lol op! Wel moesten we opletten met de sleep van Maartje, want het was door de regen nog overal zeiknat.

Maar het ging goed en we hebben heerlijk een uurtje foto’s kunnen maken. Mocht je twijfelen over een fotolocatie in Eindhoven, dan is dit park een aanrader!

Trouwen in het Van Gogh kerkje in Nuenen

Vanuit Eindhoven reden we door naar Nuenen, waar in het Van Gogh kerkje de ceremonie werd gehouden. Ik ging wat eerder weg, zodat ik de aankomende gasten en de decoraties alvast kon vastleggen. Net voor de aanvang van de ceremonie sloten de deuren en kon het bruidspaar buiten het oog van de gasten nog even wat foto’s maken met hun knappe dochters. Hier smelt je toch van?!

Het kerkje voelde intiem aan en de decoraties waren prachtig. De ceremonie was bomvol emotie en liefde. De vele kinderen zorgden voor gezellig veel afleiding, maar creëerden ook een echt familiegevoel. Genieten! Tijdens het uitwisselen van de ringen vonden de dochters dat ze wel wat meer aandacht verdienden, dus stalen ze de show door op mama’s sleep te zitten. De hele zaal ging stuk!

Na de ceremonie maakten we nog een groepsfoto voor het kerkje, waarna iedereen zich naar het festivalterrein begaf.

Festivalbruiloft in eigen achtertuin

Toen iedereen in de achtertuin van Toine’s ouders aankwamen, vielen vele monden open. Wat zag dat er enorm gaaf uit! Ze hadden de dag ervoor en ’s ochtends na de regen met de hele familie gewerkt om het er zo uit te laten zien. Er waren lange gedekte tafels, een slush puppie bar, trekmuur, foodtrucks, photobooth, dansvloer en een springkussen voor de kinderen.

De rest van de borrel verliep heerlijk. Het zonnetje kwam tevoorschijn en er werd veel gegeten en gedronken. De borrel ging langzaam over in diner toen de pasta/pizza foodtruck open ging. Ik had zelf iets teveel pizza op, want mán wat waren die zalig! Er werden speeches gegeven en na het eten kon iedereen even lekker uitbuiken voor de avondgasten kwamen en het avondfeest begon.

De sfeer was de hele dag fantastisch. Precies zoals een festivalbruiloft hoort te zijn, relaxt en gemoedelijk. Iedereen praatte met elkaar en mengde zich, wat niet op elke bruiloft gebeurt. Zo leuk!

Avondfeest in de omgebouwde schuur

Voor de avond hadden ze personeel ingeschakeld voor achter de bar. Er kwamen namelijk nog zo’n 100 man, dus dan zou self service wat ingewikkeld worden. Het feest vond plaats in de omgebouwde schuur in de achtertuin en was fantastisch aangekleed met een dansvloer en kroonluchter.

De moeders openden het feest met een sketch en daarna mocht het bruidspaar de dansvloer op voor de openingsdans. Ze hadden goed geoefend, dus de snelle dans verliep vlekkeloos. Heel cool! Direct erna ging het dak er vanaf. Wát een goede sfeer. Tussendoor werden nog verschillende originele stukjes gedaan die hilarisch waren, maar over het algemeen werd er veel gedanst, gelachen en gedronken. Precies zoals de avond hoorde te zijn.

Ga jij een festivalbruiloft houden? Nodig mij alsjeblieft uit als je fotograaf, want ik ga hier toch wel heel erg lekker op. Vul het formulier in en dan plannen we een kennismakingsgesprek!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!