fbpx
Spetterend trouwfeest bij Het Trefpunt in Maasland - Angela de Baat Fotografie

Spetterend trouwfeest bij Het Trefpunt in Maasland

Ik kwam in augustus in contact met Leen & Anouk. Tijdens een super gezellig kennismakingsgesprek in hun tuin, in de zon, mét een biertje, bleek al dat dit een heel bijzondere bruiloft zou worden. Leen en zijn vader hebben een groot veehandelbedrijf, dus alle klanten werden uitgenodigd. En het was uiteindelijk nog gaver dan we hadden gedacht, kijk mee!

Het klaarmaken vond plaats op het terrein van de veehandel. Hier wonen Leens ouders in een huis en achteraan staat het huis van Leen & Anouk. Super handig! Zo konden ze zich apart klaarmaken en kon ik makkelijk heen en weer lopen. Ze hadden er lekker lang voor uitgetrokken, dus de sfeer was heerlijk relaxt. De first look was zo schattig. Het bruidspaar had een enorme glimlach op hun gezicht, terwijl de ouders erachter helemaal emotioneel waren. Vind ik mooi.

Na de first look liepen we door naar de koetsen die klaar stonden. Ik had al eerder een koets meegemaakt, maar nog nooit zoals deze. De koetsen kwamen van Van Dorp, de paarden waren echt prachtig! Zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een mooie trouwkoets.

Trouwceremonie op het Gemeentehuis van Schipluiden

Na een ritje van zo’n 20 minuten kwam iedereen aan op het gemeentehuis van Schipluiden voor de ceremonie. Voor het bruidspaar was dit een moetje. Voor hen was de echte trouwerij pas tijdens de kerkdienst. Daarom waren ze alleen met hun ouders en Anouks broer voor een korte ceremonie. Ondanks dat babs Aad maar kort de tijd had, maakte hij er wel wat moois van. Met een lach en een traan.

Kerkdienst in Schiedam

Van Schipluiden reden we naar Schiedam. Zij in een koets, ik in mijn auto. We hadden halverwege nog een plek afgesproken waar we wat foto’s in de koets konden maken. Een knalgroen veld, blauwe lucht én koeien op de achtergrond. Perfecter kon niet.

Ik kwam aan bij Sint Jacobus de Meerdere, de katholieke kerk van Schiedam en wauw, wat een prachtige kerk. Videograaf David de Rijcke was al bezig met zijn voorbereidingen. Het zou voor hem een enorme productie zijn, dus hij had ruim de tijd nodig om alles klaar te zijn. Als fotograaf is het een stukje makkelijker, dus ik kon op mijn gemak even wat eten en rondlopen. Er waren zo’n 150 gasten uitgenodigd, dus de kerk liep langzaam vol.

Toen de dienst begon, werd de grandeur pas echt duidelijk. De belichting was prachtig, akoestiek fantastisch en alles klopte. Meestal ben ik bij trouwdiensten van de hervormde of gereformeerde kerk, katholiek had ik nog niet meegemaakt. Hier wordt meer nadruk gelegd op rituelen en oude tradities. Super mooi om mee te maken! En toen een man uit het koor na het jawoord Ave Maria begon te zingen en Anouk kaarsen mocht aansteken bij het beeld van Maria, moest ik ook een traantje wegpinken. En ik ben niet eens religieus. Zo mooi was het!

Trouwfoto’s in de tuin

Na de dienst hadden we een uurtje om foto’s te maken in de tuin van de kerk. We begonnen samen, waar David en ik elkaar afwisselde met foto en video. Het licht was prachtig en zacht, dus de foto’s zijn top geworden. Erna maakten we foto’s met de familie en vrienden op dezelfde plek.

Spetterend trouwfeest bij Het Trefpunt in Maasland

Na de foto’s vertrokken we naar Maasland, waar bij Het Trefpunt het diner en feest plaatsvond. Maar eerst taart! Tijdens het diner werden wat speeches gehouden, waardoor er nog meer tranen tevoorschijn kwamen. Ik mocht de drie gangen lekker mee-eten, dus dat was heerlijk!

Na het diner kwamen alle 150 gasten uit de kerk terug naar het Trefpunt voor een fantastisch feest. Na een supergave same day edit van David kwam het bruidspaar binnen en deden ze hun openingsdans. Het begon romantisch met een slowdance, maar eindigde met een Oostenrijkse dans. Zo gaaf! Daarna ging het dak eraf. De band zorgde ervoor dat iedereen direct op de dansvloer was. Ik bleef tot half 12 zodat ik nog wat gave foto’s kon maken.

Ga je trouwen? Ik houd wel van een feest! Check mijn tarieven:

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!