fbpx
Trouwen bij Kasteel Duurstede - Angela de Baat Fotografie

Trouwen bij het mooie Kasteel Duurstede

Op 25 mei trouwden Mark & Joyce en hier keek ik al heel lang naar uit. Ik wilde al heel lang een keer naar Kasteel Duurstede, want wát is dit een prachtige locatie. Oud, sfeervol en imposant zijn de woorden die erbij passen en het was net zo mooi als ik had verwacht. Zeker met de Hollandse spelletjes die het bruidspaar hadden tijdens de receptie!

Aankleden en first look bij B&B De Swaen

In het centrum van Wijk bij Duurstede ligt B&B De Swaen, op 10 minuten lopen van het kasteel. Een veelgebruikte locatie voor bruidsparen door de afstand en romantische sfeer. Joyce kleedde zich daarom ook hier aan en ze zouden er samen ’s avonds slapen. De first look deden we in de achtertuin van de B&B, die mooi in bloei stond. Dit was zo leuk, je zag dat ze gewoon enorm veel zin hadden in de dag nadat ze elkaar hadden gezien. De glimlach was niet van hun gezicht te krijgen!

Trouwfoto’s in Wijk bij Duurstede

We hadden een uur uitgetrokken om rustig naar het Kasteel te lopen. Wijk bij Duurstede is een onwijs leuk dorpje met veel schattige fotoplekjes, dus hier konden we perfect de reportage schieten. Toen we eenmaal het landgoed van het Kasteel opliepen, viel mijn mond open. Wát een binnenkomer. Echt een prachtige locatie.

Mark & Joyce hadden van tevoren al aangegeven niet zo van foto’s te houden, dus het was mijn taak om alsnog spontane foto’s te maken. Ik liet ze daarom veel lopen, idiote dansjes doen en veel met elkaar praten. Na de eerste 10 minuten waren ze goed op hun gemak en kon ik ze iets meer gaan poseren. Zo doe ik eigenlijk alle reportages wanneer bruidsparen geen foto’s gewend zijn. Het maakt het allemaal een stuk makkelijker en minder stijf. Precies zoals trouwfoto’s horen te zijn!

Trouwen bij Kasteel Duurstede

Joyce vertrok naar een torenkamer omdat ze nog niet door de gasten gezien wilde worden, Mark bleef achter om de gasten te verwelkomen. De ceremonie vond buiten plaats onder het prieeltje, omring door groen. Eerst liep Mark op met zijn moeder en daarna Joyce met haar vader. Babs Karin deed het echt ontzettend leuk. Het bruidspaar wilde het allemaal niet te serieus en zij gooide er daarom lekker veel humor in. Zelfs in hun geloften waren veel grapjes geschreven naast een paar serieuze opmerkingen. Zo maakten ze het enorm persoonlijk, zonder het te zwaar te maken. En dat paste perfect bij hen.

Een borrel met Hollandse spelletjes

Het terras van Kasteel Duurstede is enorm, dus er was genoeg plek voor de plannen van Mark & Joyce. Na het aansnijden van de taart en wat bijkletsen met de gasten werden namelijk verschillende Hollandse spelletjes uitgestald. Spijkerpoepen, koekhappen, boter-kaas-eieren, ringgooien en sjoelen. Hun receptie duurde zo’n 2,5 uur tot het diner en ze vonden dat mensen wel wat vermaak konden gebruiken. YES PLEASE. Ik ben gek op dit soort ideeën. Op mijn eigen bruiloft (in 2026) willen we ook spelletjes gaan neerzetten. Het brengt mensen samen en zorgt ervoor dat groepjes mensen meer gaan mengen. Superleuk!

De sjoelbak hadden ze van mij geleend en dat gaf mij blijkbaar goede karma. Ik was namelijk sjoelkampioen van de dag. Zeer trots op uiteraard.

Diner onder de stretchtent

De tafels bij het diner waren supermooi aangekleed, onder de stretchtent was het een supergezellige plek. De spiegel met tafelschikking was ook heel gaaf gedaan, een leuke DIY voor eigen inspiratie! Tijdens de shared dining waren er nog 3 speeches waar er met name heel veel werd gelachen. Mark sloot nog af met een kaart voor Joyce. Hij is leerkracht op een middelbare school en had zijn mentorklas wensen laten opschrijven. Een enorm leuke afsluiter.

Twijfel je over Kasteel Duurstede? Ga echt kijken! Zeker in combinatie met de B&B is het een top trouwlocatie waar superveel mogelijk is. En ik fotografeer het uiteraard graag voor je, neem contact op om een kennismaking in te plannen!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!