fbpx
Trouwen bij Kasteel Woerden - Angela de Baat Fotografie

Trouwen bij Kasteel Woerden

In april 2021 was ik voor het eerst bij Kasteel Woerden en ik was héél blij toen Thomas & Babet mij vertelden dat zij hier ook gingen trouwen. Want deze locatie is een pareltje. Zeker wanneer je altijd al een sprookjeshuwelijk in gedachten hebt gehad, is het Kasteel een aanrader.

Op 20 mei 2022 was het zover; de bruiloft van T&B. Ik begon bij Babet terwijl zij in de haar en makeup zat. Daarna maakte ik een pitstop bij Thomas een dorp verderop waar hij zich klaarmaakte bij zijn ouders. Hij kreeg via videobellen tips om zijn pak op de juiste manier aan te trekken van de kleermaker, geniaal bedacht! Babet had nog een kaart geschreven als cadeau voor Thomas, de eerste tranen werden al gelaten. En ten slotte weer terug naar Babet voor het aankleden en de first look. Dit was zo mooi. Midden op straat tussen de grachten met zacht ochtendlicht. Genieten.

Trouwfoto’s in Gouda en omgeving

Met het bruidspaar in hun oldtimer en ik in mijn knalblauwe Space Star gingen we op weg naar de fotolocatie. Dit was een mooi groen park in Gouda. Met lekker veel ruimte, mooie bloemen en verschillende plekken. Het zonnetje begon al langzaam te verdwijnen achter een wolkendek, maar voor de reportage is dit alleen maar gunstig. De wolken vormen dan een gigantische softbox, wat de foto’s mooi zacht maken. Dat het ’s middags veranderde in een halve orkaan was dan weer jammer.

Trouwen bij Kasteel Woerden

Daarna reden we door naar de trouwlocatie, Kasteel Woerden. Toen we er aankwamen was de wind al opgestoken, maar dit zorgde juist voor één hele gave foto voor het kasteel. De wind liet de jurk van Babet prachtig wapperen! Nog een paar foto’s van Thomas en toen vluchtten we naar binnen waar het bruidspaar zich ging verstoppen terwijl de gasten binnen kwamen. Ze werden allemaal naar boven geleid, waar de ceremonie plaatsvond in de Floris V / Ridderzaal. Een fantastische plek met prachtige kroonluchters. Buiten barstte het noodweer los, maar binnen was alles sereen en romantisch.

Trouwen bij Kasteel Woerden - Angela de Baat Fotografie

Receptie en kerkdienst

Na de ceremonie verplaatsten we ons naar de Van Ommerenzaal waar de taart en prosecco al klaar stonden. Na een ietwat ingewikkelde taart aansnijding viel iedereen aan. Daarna maakten we de gastenfoto’s met familie en vrienden. Toen we iedereen hadden gehad was de halve orkaan in volle gang. Er vielen centimeters regen en het waaide met een windkracht 8. En daar doorheen moesten alle gasten 10 minuten lopen naar de kerk. Oeps. Dat zorgde voor aardig wat komische momenten. Ik vind regen persoonlijk altijd wel grappig, maar snapte ook de chagrijnige blikken nadat alle kapsels waren verpest.

De kerkdienst was heel mooi. Met een aantal zangers die ook vrienden waren, werd het heel persoonlijk. Daarnaast was de dienst heel open en met een lage drempel. Zo konden ook de niet-gelovige gasten er van genieten.

Diner in De Gewelven

De Gewelven was een zaal waar ik nog nooit was geweest. Dus toen ik beneden kwam om de tafel te fotograferen viel mijn mond open. Wát een prachtzaal. Enorm sfeervol en prachtig verlicht. Hier hadden ze een heerlijk diner met een aantal speeches, wat het allemaal heel persoonlijk maakte.

Trouwfeest bij Kasteel Woerden

Na het diner gingen we weer terug naar de Van Ommerenzaal waar het feest plaatsvond. De zaal was omgebouwd en de DJ stond al klaar. Na een openingsdans barstte het feest los. Na een uurtje trokken het bruidspaar en ik ons nog even terug bij de buitenpoort met een fles bubbels. Ik zette mijn flitsers klaar en maakten toffe champagnefoto’s. Deze zijn zo leuk om te maken!

Ga jij trouwen bij Kasteel Woerden?

Ik leg het heel graag voor je vast! Neem een kijkje bij mijn tarieven over wat mijn fotografie voor jullie zou kosten.

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!