fbpx
Trouwen bij Paviljoen Het Houtse Meer - Angela de Baat Fotografie

Trouwen bij Paviljoen Het Houtse Meer

6 oktober 2022 was een bijzondere dag. Het begin van de herfst, maar warm en zonovergoten. En Jordy & Miriam trouwden! Ik begon de dag ’s ochtends in Sliedrecht. Eerst bij Miriam voor het klaarmaken, daarna naar Jordy en uiteindelijk weer terug bij Miriam voor de first look. De lucht was al strakblauw en voorspelde heel veel goeds. De ochtend was genieten. Lekker relaxt. Dit raad ik ook altijd aan wanneer je bang bent voor zenuwen; plan de ochtend heel ruim in. Het is zo belangrijk om gewoon te kunnen kletsen, koffie drinken etc. voor alle chaos begint.

First look en trouwfoto’s tussen de naaldbomen

De intieme first look deden ze gewoon in de achtertuin, zonder teveel pottenkijkers. Dit werd ruimschoots goedgemaakt toen ze door een confettikanon heen moesten lopen naar de auto. Gegarandeerd leuke plaatjes! We reden naar de trouwlocatie Het Houtse Meer en na een paar foto’s met familie verplaatsten we ons naar het bos dat ernaast ligt. Veel naaldbomen, open zandvlaktes en groen. In combinatie met de blauwe lucht zijn de trouwfoto’s heel gaaf geworden. Iedereen moet altijd even loskomen tijdens de reportage, maar Jordy & Miriam hadden het al snel onder de knie. Natuurtalentjes!

Trouwen bij Paviljoen Het Houtse Meer

Ik had al veel over deze trouwlocatie gehoord, aangezien veel van mijn collega’s er vaak komen. Voor mij was het de eerste keer. En ik snap heel goed waarom je Het Houtse Meer zou kiezen. De sfeer is er heerlijk en wanneer het zulk weer was als toen, waan je je in een andere (tropische) wereld. Het enige minpunt is dat de andere helft van het restaurant nog vol zit met ‘normale’ eters, maar die zie je verder nauwelijks.

De ceremonie had de perfecte combi van een lach en een traan. De broer van Miriam maakte het nog persoonlijker door een woordje te doen en hun geloften maakten alles compleet.

Ongedwongen receptie

Het voordeel van deze locatie is dat iedereen direct in een relaxte sfeer komt. Er zijn meerdere zitplekken, statafels etc. waardoor iedereen lekker door elkaar loopt. Precies wat het bruidspaar wilde. Van de taartentafel werd ik persoonlijk heel blij. Normaal krijg je 1 stukje taart, nu had ik 2 stukjes taart en een cupcake. Oeps.

Een knallend uiteinde

Voor het diner verplaatsten we ons naar binnen. Het was toch oktober en koelde snel af. Maar binnen was het net zo sfeervol als buiten, dus dit was geen probleem. Ze hadden shared dining, wat ik zeker aanraad wanneer je twijfelt over je diner-stijl. Iedereen kan van alles pakken en zo kun je veel gerechten uitproberen. Ik pakte even mijn momentje rust en at in een andere zaal mijn hamburger.

Na het eten schoven we nog een zaal op voor het avondfeest. Jordy & Miriam deden een openingsdans en daarna deden de twee moeders nog een hilarisch stukje. Na nog een kwartiertje rondlopen was mijn dag tot zijn einde. Het dansfeest beloofde een dronken en heftige aangelegenheid te worden waar het bruidspaar geen foto’s van wilde hebben. Begrijpelijk.

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!