fbpx
Trouwen in een groene omgeving - Landgoed Staverden - Angela de Baat Fotografie

Trouwen in een groene omgeving – Landgoed Staverden

Jan-Peter & Dienke mailden mij in 2021 of ik hun bruiloft wilde fotograferen op Landgoed Staverden. Na een kennismakingsgesprek via videobellen, omdat ze ver weg woonden, was het officieel! Op 30 juni 2022 trouwden ze in de fantastische omgeving van Ermelo en het was een heerlijk kleurrijke dag.

Ik begon bij JP in Genemuiden, waar hij zich in het ouderlijk huis klaarmaakte met zijn zussen en moeder. Wat ik mooi vind om te zien bij kerkelijke huwelijken is dat alles samen wordt gedaan. Bij een bruiloft met alleen een burgerlijke ceremonie, de bruid vaak alleen of hooguit met een vriendin. Bij kerkelijke huwelijken is het altijd gezelligheid omdat de hele familie met elkaar zich klaarmaakt. Houd ik van! Bij Dienke was het net zo. Bij haar ouders thuis maakte zij zich klaar met haar familie. De zon scheen prachtig door het raam waardoor de jurk er fantastisch uit kwam te zien, het beloofde een hele mooie dag te worden!

Trouwfoto’s in Kampen

Na de superlieve first look doken we de auto in richting Kampen. We parkeerden langs de stadsgracht en liepen door het park richting de Cellebroederspoort waar hun trouwauto mooi werd neergezet voor wat foto’s. Door het heerlijke weer was het aardig druk in het park, waardoor we een beetje om de mensen heen moesten werken, maar het is gelukt. Die zon komt overal zo mooi door de bomen!

Trouwen op Landgoed Staverden

Vanuit Kampen maakten we nog een pitstop bij het ouderlijk huis van Dienke. Hier hadden de rest van de gasten zich verzameld voor een koffie, thee en een plaspauze. Na ongeveer een half uur reed iedereen naar Landgoed Staverden. De weg ernaartoe is al fantastisch. Het ligt op de Veluwe, middenin al het groen, echt een prachtige omgeving. Staverden zelf is ook heel bijzonder. De tuinen stonden vol in bloei en de sfeer op het terras was lekker zomers. Toen JP & Dienke samen door de bladertunnel liepen, moest ik hier een foto van maken!

De ceremonie was niet speciaal, maar wel leuk gedaan door Jan van Aller. Het bruidspaar had al aangegeven dat deze ceremonie niet lang hoefde te duren, voor hen was de kerkdienst het allerbelangrijkste. De ringen wisselden ze wel hier al uit!

Lunch, kerkdienst en receptie

Na de ceremonie verplaatsten we ons achter naar de bomen waar we groepsfoto’s maakten. Ondertussen werd op het terras alles omgebouwd voor de lunch, die erg welkom was. Na een uurtje kletsen en eten maakte iedereen zich klaar voor de kerkdienst. Op Landgoed Staverden zit een mooie kapel op 10 minuten lopen, dus hier vond de dienst plaats. Na een foto met de dominee mocht ik weer terug naar de brasserie omdat er tijdens de dienst geen foto’s gemaakt mochten worden.

Dit kwam mooi uit, want dan had ik de tijd om het bedankkaartje te maken en door te sturen naar de drukker! Dit doe ik graag, maar ik heb zelf geen printer. Mocht je dit willen, vraag dan even naar de mogelijkheden.

Toen iedereen weer terug was werden biertjes uitgeserveerd en was de druk eraf. Er werd gespeecht en gelachen en de bbq stond na een uurtje alweer klaar. Ik maakte wat laatste foto’s van het diner en daarmee was ik klaar.

Het lijkt me fantastisch om nog een keer terug te mogen naar de groene omgeving van Landgoed Staverden. Ga jij er trouwen? Kies mij!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!