fbpx
Trouwen in een theater l De Boemel in Tilburg - Angela de Baat Fotografie

Trouwen in een theater – De Boemel in Tilburg

Trouwen in een theater, iets wat ik tot nu toe nog niet heb meegemaakt. Ik keek daarom enorm uit naar deze bruiloft bij De Boemel. Want alles wat anders is, vind ik helemaal leuk. En uiteindelijk bleek het de juiste keuze. De sfeer matchte bij het bruidspaar en iedereen voelde zich helemaal op zijn gemak. De juiste ingrediënten voor een heerlijke dag!

Ik begon de ochtend in het huis van Lisa’s moeder, waar ze zich klaarmaakte. De jurk hing ik middenin de woonkamer zodat hij bij de foto’s op de achtergrond hing. Er werd champagne gedronken en de sfeer zat er al goed in. Daarna maakte ik een korte stop bij Rob, die zich thuis aankleedde met zijn gezin en hond (!). Uiteraard was hij in een kwartier klaar, dus ik had nog ruim de tijd om Lisa vast te leggen wanneer ze haar jurk aandeed.

Ze deden geen first look, maar zagen elkaar pas bij de ceremonie. Dus daarna vertrokken we met zijn allen naar de Boemel.

Trouwen bij Theater De Boemel

Toen ik aankwam bij Stadstheater De Boemel waren de meeste gasten al gearriveerd. Ik moest wel gelijk even slikken toen ik de ceremoniezaal zag. Het licht was een enorme uitdaging. Donkere vloeren en muren, roze gekleurde spotlights op het bruidspaar en nauwelijks verlichting op de gasten. Dit vergde voor mij iets meer belichtingsskills, maar uiteindelijk is het helemaal goedgekomen.

Rob kwam oplopen met zijn moeder, waarna Lisa opliep met haar moeder en broer. Je zag de ogen van Rob vullen met tranen, maar hij hield zich goed sterk. Lisa’s ogen straalden toen ze haar bijna-man zag. Dit is een goed voorbeeld waarom ik zo’n groot fan ben van elkaar op de ceremonie pas voor het eerst zien. Het is in Nederland traditioneel om een first look te doen, maar dit is tijdens de ceremonie nog intenser. In plaats van dat je alleen naar elkaars looks kijkt, zie je elkaar in de meest bijzondere setting van je leven. Dit maakt het gevoel nog 10x zo sterk.

De babs had nog een verrassing voor het bruidspaar, namelijk het schoenenspel. Een vaste prik op bruiloften, maar ik heb een babs het nog nooit zien doen. De vriendinnen van Lisa waren direct teleurgesteld, want zij hadden dit voor ’s avonds gepland, beetje zonde. Dit vond ik dan ook niet zo’n goede zet van de babs, het hoort niet echt in een ceremonie.

Verder was het prachtig en tijdens de geloften kreeg ik ook een brok in mijn keel. En ik ben tegenwoordig best immuun voor emoties. Maar het was zo mooi!

Een korte reportage in het Tilburgse Wilhelminapark

Na de ceremonie vertrokken we direct naar het Wilhelminapark, voordat iedereen wilde feliciteren. Het bruidspaar en hun zoontje wilden een korte reportage van max een half uurtje. Gaan we doen! Op 5 minuten rijden zat het Wilhelminapark, dus dat was perfect. Zelfs met weinig tijd kun je prachtige trouwfoto’s maken, daar heb je echt niet altijd een uur voor nodig.

Receptie en diner op het terras

Toen we terugkwamen stond iedereen op het terras op ons te wachten. Met een hard gejuich werd het bruidspaar onthaald, superleuk! Daarna volgden felicitaties en drankjes op het terras. Het was een dag met hele felle zon en niemand had zonnebrandcrème mee. Ik zag de borst van Lisa al rood kleuren, dus haalde snel mijn SPF uit mijn koffer. Met mijn witte huid heb ik altijd zonnebrand mee, dus dat kwam vandaag heel goed uit.

Na een speech buiten verplaatsten we ons naar binnen voor 2 andere stukjes die echt hilarisch waren. Een schot in de roos! Op het terras werden twee lange tafels neergezet voor het 3-gangen diner. Ook hier waren nog een aantal speeches en verder hebben ze gewoon heerlijk lang getafeld.

Een knallend feest

‘S avonds kwamen er nog zo’n 20 mensen voor het feest. Er was een dj geïnstalleerd en shots werden uitgedeeld. Dat beloofde een goed feestje te worden. Ik was geboekt tot een uur nadat het feest begon, dus ik moest even zorgen dat iedereen de dansvloer op ging. Anders zouden we de leukste foto’s moeten missen. Samen met Lisa’s vriendinnen trokken we iedereen naar het midden. Feestfoto’s geslaagd! Van het bruidspaar hoorde ik achteraf dat het nog een topavond was geworden, dus de dag was helemaal perfect.

Zoek je nog een bijzondere trouwlocatie waar je echt een goed feestje kunt geven? Neem zeker een kijkje bij De Boemel! En ik leg hem uiteraard graag voor je vast, check hier mijn tarieven!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!