fbpx
Trouwfoto's in de Hollandse Tulpenvelden - Angela de Baat Fotografie

Trouwfoto’s in de Hollandse tulpenvelden

Dit was wel echt een bucketlist-dingetje; foto’s maken in de Hollandse tulpenvelden! 29 april was de dag van Coen & Lisanne. Coen was jarenlang tulpenboer geweest en zijn enige wens voor de bruiloft was dan ook om foto’s te maken tussen de bloemen. Vond ik natuurlijk totaal niet erg, want zo’n kans krijg je niet vaak. Als toerist of fotograaf moet je áltijd toestemming hebben van de boer voordat je tussen de tulpen gaat staan. En aangezien ik er geen ken, was dit tot zover nog nooit gelukt. Maar Coen had natuurlijk genoeg oud-collega’s die hem wilde helpen en zo stonden we om 11:00 in de velden!

We begonnen eerst nog rustig bij Lisanne haar ouders waar zij zich klaarmaakte. Na een korte first look vertrokken we naar de eerste fotolocatie. De zon stond inmiddels hoog aan de hemel en was erg fel. Niet de beste conditie voor foto’s zonder schaduw, maar de kleuren van de tulpen maakten veel goed. Gaaf toch?

Ook nog wat groen

Lisanne wilde naast de tulpenvelden ook graag nog foto’s in een park achter hun huis, waar ze vaak de hond uitliet. Voor de afwisseling, zodat ze ook nog wat groene foto’s hadden. Ik vind alles prima. Sommige reportages duren een half uur, andere zijn op meerdere locaties en duren daarom meerdere uren. Net wat het bruidspaar fijn vindt!

Trouwen bij La Mère Anne

Door naar de trouwlocatie! La Mère Anne in Oudendijk is een super afwisselende locatie. De ceremonieplek is licht en chique en de tuin lijkt op een heel relaxt natuurterras. Zeker met het weer van die dag was het net zomer. Precies hoe Coen & Lisanne het voor zich zagen.

Bij de ceremonie was hun grootste wens dat de kinderen een aandeel hadden. Daarom liep Coen samen met ze op en mocht zijn zoon de ringen brengen. Ook benoemde de babs ze aantal keer, waardoor er toch wat traantjes werden gelaten. Het was mooi.

Een relaxte receptie

Na de taart maakten we een aantal familiefoto’s in de tuin terwijl de muziek langzaam wat harder ging. Biertjes kwamen tevoorschijn en de bediening bleef rondlopen met hapjes. Zo’n fijne sfeer! Er werden nog twee speeches gegeven en een schoenenspel gedaan. Ik heb het al zo vaak gezien, maar iedere keer is het een schot in de roos. Zeker wanneer de vragen niet helemaal netjes meer zijn 😉

Voor het diner verplaatsten we naar het restaurant van La Mère Anne. Ronde, witte tafels zorgden weer voor een chique uitstraling zoals die van de ceremoniezaal. Ik fotografeerde nog een speech en at zelf een hapje mee. Toen was het voor mij weer tijd om terug te rijden naar Sleeuwijk.

In totaal heb ik die dag meer dan 200KM gereden, maar dat doe ik met liefde. Ik werk door heel Nederland en zo kom ik juist op de leukste plekken. Dus ga jij trouwen in Groningen of Maastricht? Ik kom graag jouw kant op!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!