fbpx
Winterbruiloft bij Kasteel Woerden - Angela de Baat Fotografie

Winterbruiloft bij Kasteel Woerden

18 november was een donkere dag, maar de bruiloft van Richard & Chayenne barstte van kleur en warmte. Wát een gaaf feest was dat. Sowieso is een winterbruiloft bij Kasteel Woerden een topidee, want de locatie is één en al cosyness en gezelligheid.

Getting ready

Richard & Chayenne maakten zich apart klaar en toen werd het verschil tussen mannen en vrouwen weer erg duidelijk haha! Richard was samen met zijn vader en de kamer was heerlijk rustig. Het was wel even worstelen met het (nauwelijks aanwezige) licht, maar uiteindelijk lukte het. Toen ik bij Chayenne kwam, was het een ander verhaal. Zij was er met haar zussen, vriendinnen en familie die zich allemaal aan het klaarmaken waren. Overal makeup, schoenen en oorbellen. Een gezellige bende. Maar toen Chayenne aangekleed was en zichzelf in de spiegel bekeek, werd iedereen toch even stil. Dat was weer voorbij toen ze haar regenkap op deed om het haar niet nat te laten worden, daar móést een foto van gemaakt worden 😉

First look en reportage

De first look vond plaats in de ceremoniezaal, die Sjouke al prachtig had gemaakt met haar bloemen. Een aanrader als je nog een bloemist zoekt! Na de first look gingen we in het kasteel op zoek naar mooie plekken voor de reportage. Het goot buiten, dus we moesten binnen creatief zijn. Gelukkig is het op deze locatie niet moeilijk! Flitsers erbij en gaan!

Winterbruiloft bij Kasteel Woerden

Toen de gasten aankwamen trok het bruidspaar zich even terug, zodat ze tijdens de ceremonie een grand entrance hadden. De ceremonie zat vol emotie en muziek. Chayenne komt uit een muzikale familie en wilde daarom heel graag iets in de ceremonie verwerkt hebben. Haar familie zong 2 liedjes en tijdens het tekenen klonk een zelf-gecomponeerd muziekstuk. De geloften waren super persoonlijk, Chayenne haalde bijvoorbeeld een grote D20 dobbelsteen tevoorschijn om Richards Dungeons & Dragons hobby erin te verwerken. Mijn nerd-hart maakte een sprongetje, want ook ik doe DnD in mijn vrije tijd en zovaak kom je dat niet tegen!

Borrel en diner in de gewelven

Waarom jezelf beperken en maar 1 taart hebben op je bruiloft? Dat vond het bruidspaar ook, dus ze hadden een grote hoeveelheid limburgse vlaaien klaar staan. Vond ik ook erg vervelend. Na de toast werd er gedronken en gekletst. Een vriendengroep deed nog een stukje om de borrel af te sluiten. Daarna gingen we naar beneden, naar de prachtige gewelven. Ik ben gek op dit stukje van Kasteel Woerden, zó cosy! Ze hadden een shared dining en ondertussen deden de ouders van Richard en de moeder van Chayenne nog een speech.

Out with a bang

Richard & Chayenne zijn ervaren (stijl)dansers, dus ik had hoge verwachtingen van hun openingsdans. En die werden heel goed waargemaakt. Wát een gave dans! En heel leuk om foto’s van te maken! Toen zag ik dat het buiten eindelijk door was, dus renden we nog even snel naar buiten om foto’s te maken voor het verlichte kasteel. Daarna waren er nog best een aantal stukjes en tussendoor werd gedanst. Toen Chayenne het laatste stukje afsloot door voor Richard onverwachts mee te dansen op All I want for christmas is you, was het voor mij klaar. Out with a bang!

Video

Voor Richard & Chayenne maakte ik verschillende trouwvideo’s: de gehele ceremonie vanaf eens statief, een gemonteerde film met audio én de speeches tijdens het diner. In verband met privacy staan deze niet online, maar tijdens een kennismakingsgesprek laat ik ze graag aan je zien! Neem gerust contact op.

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!