fbpx
Zomerse trouwceremonie bij De Stal in Groot-Ammers - Angela de Baat Fotografie

Zomerse trouwceremonie bij De Stal in Groot-Ammers

Vanaf de eerste kennismaking keek ik al enorm uit naar de bruiloft van Willem & Wendy. Een no-nonsense stel dat vooral gewoon een heel goed feest wilde geven. Met een ceremonie in De Stal en een tent in een weiland achter hun huis. Tent-bruiloften zijn meestal toppertjes, dus 16 juni beloofde een heel mooie dag te worden!

Klaarmaken bij de ouders thuis

Ze maakten zich apart klaar, elk bij hun ouders thuis. Ik had een stressvolle ochtend omdat mijn auto niet startte en moest zo snel mogelijk een vervangende auto regelen van mijn schoonouders. Ik was uiteindelijk een half uur te laat en volledig bezweet, maar Willem vond het allemaal niet zo spannend. “Ja joh, kan gebeuren, je bent er nu toch?”. Toen kon ik weer even tot rust komen. Na het aankleden wilde Willem nog een foto met zijn vader bij de tractor, omdat ze samen in hetzelfde familiebedrijf werken.

Daarna reed ik door naar Wendy, waar ze bijna klaar was met de make-up. Ik had nog tijd over om losse shots van de jurk en accessoires te maken, en daarna kon de jurk aan. Nog even snel naar de wc (handig met zo’n enorme rok) en toen stond Willem voor de deur voor de first look.

Een klein beetje ongemakkelijk, maar wel superleuk. Daarna door naar de fotolocatie in Nieuwpoort!

Trouwfoto’s in Nieuwpoort

Nieuwpoort is een ontzettend schattig en fotogeniek dorpje aan de Lek met superveel mooie fotoplekjes. We parkeerden de auto en gingen aan het werk. Ze hadden al een pre-wedding fotoshoot gedaan, dus wisten precies hoe ze moesten bewegen voor spontane foto’s. Handig! Zo hoefden ze niet meer aan de camera te wennen. We maakten eerst foto’s buiten de dorpsmuur in het groen en gingen toen nog even het centrum in voor de afwisseling. Het was vrijdagochtend, dus er was gelukkig bijna niemand op straat. We hadden alles voor onszelf!

Trouwceremonie bij De Stal in Groot-Ammers

Na de foto’s gingen we door naar Groot-Ammers, waar de trouwceremonie zou plaatsvinden. De trouwlocatie was De Stal, een plek waarvan je echt moet weten dat het bestaat. Ik zoek voor een bruiloft altijd naar foto’s van alle locaties en hier was nauwelijks iets over te vinden. Ze hebben geen website, wel een facebookpagina met een e-mailadres. Op deze manier kun je de locatie dus boeken.

Ondanks dat het vrij onbekend is, zag het er wel fantastisch uit! Ze weten zeker wat ze doen daar, echt een aanrader wanneer je iets unieks zoekt. Het enige nadeel was dat het bloedheet was en geen beschutting. Ik zag Wendy’s hals met de minuut roder worden, au.

Na de ceremonie was er binnen nog een lunch en tijd voor foto’s met familie en vrienden. Gelukkig was er toen een mooi stuk schaduw, zodat we die niet in de zon hoefden te maken!

Kerkdienst in Hoogblokland

Na de foto’s vertrok iedereen naar Hoogblokland, naar de locatie waar de tent stond. Hier parkeerde iedereen de auto en liep vanaf daar naar de kerk, zo’n 200m verderop. Daarbinnen was het gelukkig heerlijk koel, waardoor iedereen weer kon genieten van de dienst.

Receptie in eigen tent

Na de dienst gingen we allemaal weer terug naar de tent. Deze was opgezet in het weiland tegenover de achtertuin van Willem & Wendy. Vrienden van hen hadden ondertussen deze achtertuin half omgebouwd tot kinderboerderij, inclusief modderpoel voor de varkens (!). Dit was toch wel de ergste prank die ik tot nu heb gezien haha. Gelukkig kon het bruidspaar er wel om lachen.

De tent hadden ze fantastisch aangekleed, zelfs het pad ernaartoe was mooi gemaakt. Echt heel gaaf! Na de felicitaties was het tijd om de taart aan te snijden en daarna eindelijk de koude biertjes te bestellen. Later in de middag volgden nog wat speeches en stukjes, met een buffet erachteraan.

Een knallend feest

Terwijl de avondgasten binnendruppelden, begon de dj op te zetten. Er kwamen echt enorm veel mensen, de hele tent zat bomvol. Na nog 2 stukjes konden Willem & Wendy hun openingsdans doen, waarna het feest echt begon.

Gaan jullie een tentbruiloft geven? Ik houd me zeker aanbevolen! Bekijk mijn verdere portfolio of tarieven.

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!