fbpx
Steampunk bruiloft in Dordrecht - Angela de Baat Fotografie

Steampunk bruiloft in Dordrecht

Alles wat anders is vind ik leuk. Ik houd van apart, uniek en opvallend. Dus van de bruiloft van Pieter & Angela werd ik heel heel blij. Op de perfecte datum 22-09-2022 trouwden ze in hun unieke kleding en volledig gestyled in thema. Ik neem jullie graag mee door deze bijzondere dag.

Ze woonden al lange tijd samen en vonden apart aankleden niet nodig en erg onhandig, dus waren ze samen thuis. Pieter beneden en Angela boven. Handig voor mij, want zo kon ik van beide kanten de getting ready foto’s maken. Ik vond de kleding zo ontzettend gaaf en het haar van Angela was ook prachtig gedaan. Alles klopte. Ze zagen elkaar voor het eerst in de achtertuin waar het zonnetje zachtjes scheen. Een perfect startschot voor de rest van de dag.

Handfasting ceremonie in De Biesbosch

Na de first look vertrokken we met zijn allen naar de Biesbosch, waar Desiree Overeem al klaar stond voor de handfasting ceremonie. Door het intieme gezelschap kon alles op een klein grasveldje met weids uitzicht, dicht bij mooie bomen. De zon scheen er doorheen, waardoor alles de perfecte sfeer kreeg. Ik had een keer eerder een handfasting ritueel meegemaakt, maar zoals Desiree hem deed nog nooit. Ze maakte er een hele bijzondere ervaring van, met kaarsen, wierook en passende speech. Het paste perfect bij het bruidspaar en hun stijl.

Trouwfoto’s in de haven van Dordrecht

Na de ceremonie vertrokken de gasten naar hun lunchlocatie en reden Pieter & Angela en ik door naar de Haven van Dordrecht. Hier hadden we een half uur om trouwfoto’s te schieten. Kort, maar lang genoeg voor een aantal hele mooie plaatjes. Ze waren super fotogeniek, dus ik was helemaal blij.

Steampunk ceremonie in het Dordtse Stadhuis

Ze trouwden voor de wet in het Dordtse Stadhuis. Een beruchte zaal onder fotografen, vanwege de enorm gele kleuren die er zijn door het hout, de vloerbedekking en de muurschilderingen. Veel van mijn collega’s krijgen al rillingen wanneer ze eraan denken. Maar voor mensen die niet door een camera kijken, is het een prachtige zaal. De schilderingen zijn geweldig en de sfeer is er fijn. En wij fotografen maken er dan gewoon wat van.

De ceremonie was zoals gebruikelijk, maar door het Steampunk thema toch heel speciaal. De voorste rijen zaten allemaal volledig in de dresscode, waardoor het enorm ging leven. Alles klopte!

Receptie in De Raedtskelder

Na de ceremonie verplaatsten we ons naar beneden, waar de receptie plaatsvond in De Raedtskelder. Een heerlijke locatie waar ik al vaker was geweest, bijvoorbeeld bij de bruiloft van Neil & Eva. Ook beneden waren Steampunk elementen te vinden, zoals een fantastische taart. Na een paar drankjes en hapjes met het hele gezelschap, bleef alleen een select aantal geliefden over voor het diner. Dit maakte het intiem en had iedereen echt oog voor elkaar. Ik vond het zo speciaal dat ik hier bij mocht zijn!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!