fbpx
Trouwen bij Het Arsenaal in Nieuwpoort - Angela de Baat Fotografie

Trouwen bij Het Arsenaal in Nieuwpoort

2 juni 2023 was de dag van Jannes & Laetitia. Ik startte bij de ouders van Jannes, waar hij zich klaarmaakte. Toch opvallend hoe chill het altijd is bij de man haha! Bij Laetitia waren er al wat meer spanningen. Ze maakte zich klaar bij haar ouders thuis en haar zus deed haar makeup, handig! We hadden de tijd lekker ruim genomen, dus hadden alle tijd om zonder stress alles te doen. Heerlijk.

Jannes kwam aangereden in een heel gave oldtimer, die hij van een familielid mocht lenen. De voorruit was versierd met prachtige, felgekleurde bloemen. Dat voorspelde al veel goeds! De first look was zoals altijd weer een super lief moment. Daarna stapten we direct de auto in om foto’s te maken, let’s go!

Trouwfoto’s in de omgeving van Ameide

Het bruidspaar had van tevoren een route uitgestippeld door de polders rondom Ameide. Zo konden we verschillende plekken fotograferen voor de afwisseling. Dit soort reportages vind ik superleuk. Ik kan alles ook in 20 minuten doen, maar wanneer we meer tijd en locaties hebben, krijg ik toch iets meer creativiteit. En het is ook heerlijk relaxt!

Lunch en familiefoto’s in eigen achtertuin

Voordat we vertrokken naar Nieuwpoort gingen we nog terug naar de achtertuin van Laetitia’s ouders. Hier hadden alle gasten zich ondertussen al verzameld om het bruidspaar te verwelkomen. Uiteraard met gedroogde bloemblaadjes, de confetti anno 2023. Daarna stonden er wat broodjes klaar voor een goede lunch, hier kon ik ook even bijkomen. Ten slotte maakten we in de tuin nog de foto’s met familie en vrienden. Ik zorg altijd dat vooraf een lijstje is gemaakt met combinaties, zodat we er snel doorheen kunnen. Dit werkt super snel!

Trouwceremonie bij het Stadhuis van Nieuwpoort

Je kunt ook trouwen bij Het Arsenaal, maar Jannes & Laetitia vonden het Stadhuis stiekem toch mooier, dus trouwden ze daar. Ik snap het wel. De zaal is licht, klein en sfeervol, perfect voor een mooie ceremonie. De babs was Hetty de Bruijn, een spontane vrouw die nog iets speciaals in petto had. Ze liet elke getuige namelijk gekleurd zand in een flesje gieten. Uiteindelijk kreeg het bruidspaar dit flesje met 6 kleuren mee naar huis. Een superleuk idee dat ik nog nooit had gezien!

Bruiloft bij Het Arsenaal in Nieuwpoort

Op nog geen 100m van het Stadhuis ligt Het Arsenaal, een partycentrum waar ik al eerder een bruiloft heb mogen vastleggen van Willem & Petra. Zeker het terras is super gezellig en er is genoeg ruimte voor een groot feest. Na de ceremonie liepen we met zijn allen hiernaartoe, waar iedereen het bruidspaar kon feliciteren. Ook stond de taart alvast klaar. Laetitia is patissier van beroep, dus ze had hem zelf gemaakt. En lekker dat hij was!

Na een uurtje verplaatsten we ons naar binnen, waar wat stukjes en speeches werden gehouden. Zeker de quiz met opvallende foto’s van het bruidspaar was een groot succes. Toen we weer naar het terras gingen, stond de bbq al klaar.

Kerkdienst in Waal

Na het diner vertrokken we naar Waal, een dorp verder, waar de kerkdienst werd gehouden. In thema met de rest van de dag was dit ook kleurrijk. De band die ’s avonds tijdens het feest zou spelen, was ook al aanwezig in de kerk. Ze deden het prachtig!

Trouwfeest in Het Arsenaal

Terug naar Nieuwpoort! De avondgasten stonden al op ons te wachten. Terwijl het bruidspaar handjes schudden, liep ik rond om wat sfeerfoto’s te maken. Daarna was er nog één stukje en kon het feest eindelijk van start. Dat deden ze met een openingsdans met choreografie, vind ik heel leuk! Daarna was het voor mij klaar, maar ik hoorde dat het nog een fantastisch feest is geweest. Topdag!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!