fbpx
Trouwen op Slot Zuylen - Angela de Baat Fotografie

Trouwen op Slot Zuylen

Tijdens de bruiloft van Marc & Hans gingen we snel langs Slot Zuylen voor een paar foto’s buiten, want we waren toch in de buurt. We bleven wel buiten, omdat ze niet wilden betalen voor foto’s binnen, wat ik heel goed begrijp. Maar toen werd mijn nieuwsgierigheid voor het Slot wel enorm gewekt. Dus toen Pieter & Elenor vertelden dat ze daar zouden trouwen, werd ik heel blij. En mijn verwachtingen werden waargemaakt, wát een droomlocatie. Bijna koninklijk.

Trouwfoto’s op Slot Zuylen

Naast het Slot zit logement Swaenen-Vecht, een hotel waar de meeste bruidsparen overnachten wanneer ze trouwen op het slot of bij Bistro Belle. Pieter & Elenor hadden de bruidssuite al voor de ochtend geboekt, zodat Elenor zich hier samen met haar beste vriendin kon klaarmaken. Toen zij klaar was, deden we de first look op een halletje. Heel klein, maar met een groothoeklens kom ik een heel eind!

Na de first look gingen we naar het slot voor de trouwfoto’s. Het was een enorm regenachtige dag, dus de meeste foto’s maakte ik binnen. De kinderen waren er gezellig bij. Maar toen we toch even snel naar buiten gingen voor wat foto’s, bleven zij binnen. Toch even een rustmomentje met zijn drieën.

Ceremonie in de prachtige Gobelinzaal

De gasten werden ontvangen met een kleine lunch, waarna de ceremonie begon in de Gobelinzaal. Dit is de mooiste zaal van het slot. De wandtapijten, details en hoge ramen zorgen voor een imposante sfeer. Een heel bijzondere plek voor een trouwceremonie. De babs zorgde voor een wat luchtigere sfeer, wat een leuk contrast was met de locatie. Maar tijdens de geloften werd dit toch weer een stuk serieuzer. Deze afwisseling was prachtig, en precies zoals ze het voor zich zagen.

Kerkdienst bij het Slotkapel

Na de ceremonie werd de taart aangesneden en werd een korte borrel gehouden. Ongeveer een uurtje later vertrokken we met het hele gezelschap naar het Slotkapelletje een paar honderd meter verderop. Ik was hier al geweest met Marc & Hans en was toen al fan. Hij is niet te groot, de kleuren zijn heerlijk licht en de sfeer is er fijn. De dienst werd geleid door hun eigen dominee en dit maakte het lekker vertrouwd.

Een grote receptie

Pieter & Elenor hebben hun eigen bedrijf, dus de receptie na de dienst was heel groot. Gelukkig was het helemaal droog geworden, dus alles stond buiten klaar voor de vele gasten. Er werd een speech gegeven, familiefoto’s gemaakt en voor de kinderen liep er een goochelaar rond. Een lekker relaxte sfeer! Ik eindigde de dag met wat foto’s van de diner-setting en daarna was mijn werk klaar.

Het Slot heeft zeker niet teleurgesteld! Ik ga hier graag nog een keer naartoe! Trouw jij er? Ik leg het graag voor je vast!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!