fbpx
Zomerse bruiloft bij de Botanische Tuinen in Utrecht - Angela de Baat Fotografie

Zomerse bruiloft bij de Botanische Tuinen in Utrecht

Ik geloof dat ik deze dag mijn complete lichaamsgewicht eruit heb gezweten, maar wát was het mooi. Quinten & Faye trouwden op 8 september in de Botanische Tuinen Utrecht en het was op zijn warmst bijna 35 graden. De makeup van Faye zat overal, maar het maakte allemaal niet uit. Hun dag was perfect.

‘S ochtends startte ik bij Faye waar zij zich klaarmaakte met haar beste vriendin en moeder. En natuurlijk de twee katten die nog rondliepen. Het was toen al erg warm, dus de waaier van Faye kwam direct van pas. Er werd extra veel poeder opgedaan en toen was het tijd om naar de Tuinen te vertrekken. Bij de ingang stond Quinten op haar te wachten met een zelfgebonden boeket voor de first look. Na hele blije kreetjes en een kus verscholen achter het boeket liepen we naar de kas, waar de ceremonie zou plaatsvinden. Ze hadden het lekker ruim gepland, zodat ze nog even rustig konden rondlopen voor de gasten kwamen en zij zich verstopten.

Trouwceremonie in de kas van de Botanische Tuinen in Utrecht

Rond twee uur startte de ceremonie. Een vriend van ze trouwde hen en dit was zijn eerste keer. Hij deed het zo goed en persoonlijk! Wel draaide hij de ringen en de geloften/jawoord om, waardoor ik even moest schakelen, oeps! Alles gaat vaak op de automatische piloot omdat ik al zoveel ceremonies heb vastgelegd, dus dit was even een wakeup call. Maar gelukkig ben ik snel en staat alles er alsnog perfect op.

De geloften waren een heel mooi moment, zeker toen Quinten even niet uit zijn woorden kwam. Echte emotie. Toen eindelijk die kus kwam, zag je de ontlading van het bruidspaar. Eindelijk écht getrouwd!

Borrel en reportage

Na de ceremonie trok het bruidspaar zich heel even terug, zodat de prosecco en taart kon worden gehaald. Onder luid gejoel kwamen ze terug voor een toast. Daarna verplaatste iedereen zich naar een plekje onder de parasol om aan de bloedhete zon te ontsnappen. Er werd gefeliciteerd, taart gegeten en bitterballen gehapt.

Een uurtje later stond anderhalf uur even niks op de planning. De gasten kregen de gelegenheid om de tuinen te ontdekken en ik ging met het bruidspaar de reportage schieten. Om 16:00 sluit het park, dus hierna konden we in alle rust foto’s maken. De zon ging al langzaam naar beneden doordat het al september was, dus het werd ook eindelijk wat koeler. Het licht scheen prachtig door alle bomen en planten, elke hoek was magisch. Ik ben echt gek op deze locatie! Ik was er twee jaar eerder al geweest bij de bruiloft van Edwin & Aagje en het was nog steeds even mooi.

Diner en receptie op het grote grasveld

Na de foto’s liepen we door naar het grote grasveld aan de achterkant van de tuinen. Hier stond de bbq al te branden en alle gasten zaten lekker in het namiddagzonnetje. De sfeer was fantastisch. De schoenen van Faye gingen uit en er werden heel wat biertjes gedronken. Dit was precies de sfeer die het bruidspaar voor ogen had gehad; relaxt picknickend in een groot en mooi park met een heerlijke zon.

De bbq was heerlijk, een goede afwisseling tussen vlees en vega. Na het toetje werden verschillende stukjes gedaan. De klapper kwam ’s avonds. De broer en zijn vriendin zijn game developer en grafisch ontwerper, dus zij hadden een spel gemaakt met Quinten & Faye in de hoofdrol. Zo iets gaafs had ik nog nooit gezien! Zo knap!

We sloten af met een sterretjes-exit. Dit werd weer even zweten voor mij, maar de foto’s zijn fantastisch geworden.

Ga je trouwen bij de Botanische Tuinen in Utrecht? Please laat mij het vastleggen, ik ben zo verliefd op deze locatie en weet alle mooie plekjes te vinden!

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!