Spontane bruidsfotografie is een vak apart

Het doel van mijn bruidsfotografie is om jullie dag zo mooi en echt vast te leggen als maar kan. Jullie liefde is bijzonder en dit moet ook op een bijzondere manier worden vastgelegd. Geposeerde foto’s dragen hier naar mijn idee niet aan bij. Ik ga daarom liever op zoek naar de spontane momenten en hiervoor moet ik een band krijgen met jullie en jullie gasten. Dit begint al vanaf het eerste moment dat jullie contact met mij opnemen.

Persoonlijk contact voor de bruiloft

Zodra jullie het contactformulier insturen, een mailtje verzenden, mij bellen of een WhatsAppje sturen, ga ik direct voor persoonlijk contact. Via de mail of telefoon geef ik zo nodig nog wat aanvullende info en laat ik weten of jullie mooie datum bij mij nog beschikbaar is. Daarna spreken we een datum af waarop we elkaar vrijblijvend ontmoeten. Als jullie binnen een straal van 60KM vanaf Sleeuwijk wonen, kom ik graag bij jullie langs. Anders zijn jullie van harte welkom in mijn studio of spreken we elkaar via Skype. Tijdens dit gesprek drinken we een kopje thee en leren we elkaar kennen. Op basis van jullie wensen geef ik mijn advies wat betreft de tarieven. Daarna is de keuze helemaal aan jullie. 

Mijn werkwijze tijdens de bruiloft

Yes, jullie hebben mij geboekt! Ongeveer 1 tot 2 weken voor de bruiloft spreken we nog een keer af om de dag van A tot Z door te nemen. Zo weet ik precies wat er gaat gebeuren en kan ik me voorbereiden op wat er komen gaat. De dag kan niet meer stuk! Op de grote dag kennen jullie mij al door en door. Jullie gasten nog niet. Ik focus me tijdens het fotograferen vooral op jullie, maar op de ontspannen momenten beweeg ik me door jullie gezelschap heen. Ik maak een praatje en leer mensen kennen. Zo ben ik niet alleen jullie fotografe, maar ook een gezellige toevoeging aan jullie gasten. Ze gaan mij en mijn camera meer vertrouwen en dit geeft mij vrij spel. Relaxte foto’s gegarandeerd!

Mijn werkwijze na de bruiloft

Zodra jullie liggen te snurken in bed tijdens de huwelijksnacht, kruip ik achter mijn computer voor de one day edit. Zodra jullie wakker worden, zitten er een aantal mooie foto’s in jullie WhatsApp en mailbox! Gelijk nagenieten. 

Afhankelijk van de drukte (dit communiceer ik altijd met jullie) neem ik drie tot vijf weken de tijd om jullie foto’s uit te zoeken en de voorselectie te bewerken. In het gouden pakket zitten 400 foto’s, ik selecteer uit alle duizenden foto’s dan ongeveer 800 foto’s die jullie dag weergeven. Na het bewerken van deze selectie plaats ik ze in een online galerij. Hier kiezen jullie zelf je favorieten uit, ik maak dus nooit een eindselectie van jullie dag. Hierna maak ik de factuur pas op. 

Na betaling maak ik een nieuwe online galerij met al jullie geselecteerde foto’s. Hier kun je opnieuw favorieten aanvinken die in jullie trouwalbum moeten komen. Ik ga hiermee het album vormgeven en geef jullie een drukproef. Pas na jullie akkoord ga ik over tot bestellen. Ik zal dus nooit voor jullie kiezen. Het is jullie bruiloft, dus ook volledig jullie fotografie!