fbpx
Zonovergoten bruiloft bij Kasteel Ruurlo - Angela de Baat Fotografie

Zonovergoten bruiloft bij Kasteel Ruurlo

Eigenlijk stond de bruiloft van Arjan & Lena gepland voor 1 juli, maar in januari kreeg ik een heel leuk mailtje; Lena was zwanger! Daarom haalden ze de bruiloft naar voren en werd 27 mei hun trouwdag. En wat een dag. Een warme, zonovergoten lentedag bij Kasteel en Oranjerie Ruurlo. Het was prachtig!

Ze maakten zich samen klaar in hun huis in Utrecht en hier hoefden ze geen foto’s van. Helemaal prima natuurlijk, dus ik begon bij de aankomst van de gasten in de Oranjerie. Zo’n 10 minuten voor de ceremonie verplaatste iedereen zich naar het kasteel. Toen iedereen binnen was kwam het bruidspaar aan met een enorme big smile. Geen spanning te zien, ze hadden er gewoon ontzettend veel zin in. Zo zie ik het graag!

Trouwen in Kasteel Ruurlo

Het kasteel heeft een fantastisch mooie trouwzaal waar de ceremonie plaats vond. De babs was
Deirdre den Brok-Schokking en deed het heel leuk. Omdat Lena en haar familie Duits is en geen Nederlands spreekt (Lena zelf wel), was het af en toe was lastig om haar familie erbij te betrekken. Maar Deirdre deed dat supergoed met handen en voeten, zodat ze toch onderdeel waren. De zussen van Arjan & Lena gaven beiden nog een speech, wat het superpersoonlijk maakte. Ook spraken ze zelf nog geloften uit. Een ceremonie met een lach en een traan.

Voor mij was er tijdens de geloften een enorm stressmoment. Zonder enkele aankondiging gingen alle zonneweringen naar beneden, waardoor er geen licht meer binnen kwam. Ik moest dus in een paar seconden mijn flitsers instellen. Het zweet liep over mijn rug, maar het was gelukt. Vandaar dat je dus kleurverschil ziet halverwege!

Receptie in de Oranjerie

Na de groepsfoto gingen we allemaal weer naar de oranjerie, waar op het terras de receptie plaatsvond. Ik bleef samen met het bruidspaar nog even achter voor een foto op het schattige bootje in het water voor het kasteel. Wát een gave plaat is het geworden! Dat Arjan zijn lichaamsgewicht in de strijd moest gooien om hem weer aan de kant te krijgen, laten we even achterwege.

De taart werd aangesneden en een live bandje speelde muziek. Ook had één van de gasten een soort challenge gemaakt dat iedereen bepaalde foto’s maakte. Deze werden uiteindelijk verzameld tot een groot fotoboek. De bruiloft vanuit de ogen van de gasten. Een superleuk idee!

Trouwfoto’s op het landgoed

Het bruidspaar had aangegeven niet te lang weg te willen zijn van de gasten tijdens de reportage. Prima! We maakten de trouwfoto’s in zo’n 20-25 minuten op het landgoed van Ruurlo. Zeker in de lente is elk plekje prachtig, dus we hadden locaties genoeg. We waren met zijn drieën, dus ze konden eindelijk ook even napraten en lekker veel knuffelen, want daar heb je op zo’n dag weinig tijd voor samen. En ondertussen maak ik dan foto’s met wat kleine aanwijzingen. Snel en spontaan!

Een prachtige avond

Na de receptie verplaatsten we ons naar binnen in de Oranjerie. De zon scheen prachtig door de ramen en de styling maakte het helemaal af. Ze kregen een 3-gangen diner geserveerd (ik een heerlijke crew-maaltijd) en tussendoor waren er een aantal speeches en een filmpje. De gasten zaten lekker gemengd en iedereen sprak Engels tegen elkaar. De sfeer was heerlijk!

Na het diner werd op het terras de koffie geserveerd zodat het personeel de zaal kon ombouwen voor het feest. Er kwam een dj tevoorschijn en Arjan & Lena gaven een romantische openingsdans. Daarna kon het feest beginnen! Ik bleef nog 45 minuten door fotograferen en reed toen nog 1,5 uur naar huis. Het was het zeker waard!

Ook trouwen in Kasteel Ruurlo?

Wanneer je nog zoekt naar een locatie vol kleur en grandeur, is Kasteel Ruurlo zeker een aanrader. Door de combi van het kasteel met de oranjerie heb je the best of both worlds. En het eten is echt fantastisch! Ik fotografeer de bruiloft natuurlijk graag voor jullie, dus plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Laatste bruiloften

Leg jouw datum vast

Wil je mij als fotografe voor jullie bruiloft?

× Stuur me een berichtje via WhatsApp!